Gündem

Muharrem İnce Trump İle Yaşanan Gerilimde Hem Hükumeti Hem de ABD'yi Eleştirdi

Hatırlanacağı üzere ABD Başkanı Donald ve Başkan Yardımcısı Mike Pence, terör örgütleri ile bağlantılı olarak Türkiye’de tutuklu bulunan Rahip Andrew Brunson’la ilgili Türkiye’yi tehdit eden açıklamalarda bulunmuşlardı. 

Söz konusu açıklamalara ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay karşılık vermiş ve Türkiye’ye kimsenin emir veremeyeceği vurgusunda bulunmuşlardı. Konuya dair bir açıklamada Muharrem İnce’den geldi. 

MUHARREM İNCE’DEN AÇIKLAMA

ABD ile Türkiye arasında yaşanan bu krize yeni bir değerlendirmede Muharrem İnce tarafından geldi. Muharrem İnce konuya dair yapmış olduğu açıklamasında hükümete yönelik eleştirilerde bulundu. ABD tarafından gelen bu açıklamaların nedeninin Türkiye’de ki hukuk sistemi olduğunu ifade eden İnce, “Öncesinde Başkan Yardımcısı Pence, bugün ise Başkan Trump’ın Rahip Brunson üzerinden yaptırımla tehdit ettiği bir ülke haline gelmiş olmamız bizleri şaşırtmamalı. Başkan Yardımcısının açıklamasından sonra Rahip Brunson eve çıkarılabiliyorsa, Başkanın açıklamasıyla da serbest bırakılabilir, kendi evine gönderilebilir. Biz bu filmi Deniz Yücel olayında gördük” ifadelerini kullandı. 

Açıklamalarında ayrıca Deniz Yücel örneğini veren Muharrem İnce, diğer ülkelerin Erdoğan’la pazarlık yaparak vatandaşlarını kurtarabileceklerini biliyorlar ifadelerini kullandı. “Artık Dünyada yargımızın kurumsallığına ve bağımsızlığına inanan kalmadı. Diğer ülkelerin liderleri, yargılanan vatandaşlarını Erdoğan’la pazarlık yaparak kurtarabileceklerini gayet iyi biliyorlar. Çünkü karşılarında kurumlarıyla, değerleriyle, gelenekleriyle Türkiye Cumhuriyeti devleti yok. Devleti kendisi haline getirmiş bir kişi var ve onlar o kişiyle nasıl pazarlık yapacaklarını iyi biliyorlar ve kendi çıkarları için gerekeni yapıyorlar. Tarih göstermektedir ki tek adam yönetimine sahip devletler, büyük devletler açısından tek adamın tehdit edilmesiyle, gerektiğinde müdahale edilmesiyle hizaya getirilecek devletler olmuşlardır”

Kamupersoneli.net – ANKARA