Gündem

Muhtar Gizlediği İçin Tespit Edilememişti! Covid-19 Vaka Sayısı 44'e Yükseldi

Örmetaş Mahallesi’nde, 7 Nisan günü İstanbul ziyareti sebebiyle bir kişinin Covid-19’a yakalandığı öğrenildi ve hemen karantinaya alındı. Bu uygulama sürerken de sağlık çalışanları bütün mahalleyi incelemek için çalışmalara başladı. Fakat Örmetaş Mahallesine İstanbul’dan gelen başka sakinlerin de olduğu ve muhtar Mikail Duman’ın bu bilgiyi sırf karantina uygulaması kaldırılsın diye yetkililerle paylaşmadığı ortaya çıktı. Öğrenilen bu bilgiyle hemen harekete geçildi ve yapılan incelemeler sonucunda İstanbul’dan gelenlerin kim olduğu saptandı. Covid-19 testleri yapıldıktan sonra vaka sayısı 22 iken 44’e yükseldi.

VAKA SAYISI 44’E ÇIKTI

Van Valiliği, konuya dair yaptığı açıklamada, “İstanbul’dan 7 Nisan 2020’de Van’a gelen ve ikamet ettiği Başkale İlçesi Örmetaş Mahallesi’ne giden 1 kişide Corona Virüs tespit edilmesi üzerine, mahalle hıfzıssıhha kurulu tarafından karantinaya alınmıştı. Ancak İstanbul’dan gelen başka şahısların da olduğu ve mahalle muhtarı Mikail Duman tarafından gizlendiği belirlenince mahallede çalışmalar yoğunlaştırıldı. Önceki gün yapılan testler sonrası vaka sayısı toplamda 23 olunca mahalle özel çalışma alanı haline getirildi. Özel sağlık ekipleri mobil araçlar ve çadırlar kurarak 90 hane 900 nüfuslu mahallenin tamamında yeniden tarama çalışması başlattı. Dün 200 kişiye yapılan Corona Virüs testlerinde 21 kişinin daha sonuçları pozitif çıktı. Son vakalar ile birlikte mahalledeki Corona Virüs vaka sayı 44’e yükseldi” sözlerini ifade etti.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Sağlık Bakanlığı’nın mahalleyi özel çalışma alanı olarak ilan ettiklerini aktardı.