Gündem

Muş'ta Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

Muş’ta, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor.

Belediye Meydanı’nda gerçekleşen demokrasi nöbetine, Muş Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. 



Vatandaşlara hitabeden Muş Valisi Yavuz, kentte FETÖ ile ilişkisi bulunan tüm kuruluşların mal varlıklarına el konulduğunu söyledi. 

Fetullahçı Terör Örgütü’ne ait okulların kapatıldığını aktaran Yavuz, FETÖ’yle irtibatlı yaklaşık 198 kişi hakkında çeşitli yasal işlemler yapıldığını belirtti.



Yavuz, şunları kaydetti: 


“Bunlara destek veren her kim varsa yakalarına yapışıp hesabını soracağız. İlimizdeki askeri birimler de devletine ve milletine bağlı olarak hizmetlerine devam ediyor. Bu arada özellikle ilimizdeki askeri uçuşlar dahil benim onayım ve bilgi olmadan hiçbir hava aracı bu şehirde hareket etmiyor. O yüzden herhangi bir endişeye mahal yok. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bizim göz bebeğimiz ve o göz bebeğimizi korumalıyız. Çünkü bu coğrafyada güçlü ordu olmadan ayakta durulamaz.”



Olağanüstü halin devam ettiğini aktaran Yavuz, “Sizlerin hak ve özgürlüklerini kısıtlamak için değil, aksine halkımızın hak ve özgürlüklerini daha rahat kullanabilmelerini sağlamak için ilan edildi. Bu nedenle sizin günlük hayatınızı etkileyecek herhangi bir tedbir asla almadık, almayacağız ama şunu iyi bilin ki bu devlete, bu millete, bu bayrağa kasteden hainler kim olursa olsun yakalarına yapışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.



Konuşmaların ardından Belediye Meydanı’ndan Valilik önüne kadar yürüyen vatandaşlar, burada demokrasi nöbetini sabah saatlerine kadar sürdürdü.

Kamupersoneli.net | AA