Gündem

Mustafa Destici :"Bu dosyayı kapatmaya kimsenin gücü yetmeyecek"

 Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin verilen takipsizlik kararıyla ilgili, “Şunu unutmasınlar ki onlar hangi kararı verirlerse versinler bu dosyayı kapatmaya kimsenin gücü yetmeyecek.” dedi.


Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. 

Terör örgütü PKK’nın üst düzey sorumlularından “Bahoz Erdal” kod adlı Fehman Hüseyin’in öldürülüp öldürülmediğinin gündemi meşgul ettiğini belirten Destici, şöyle devam etti:

“Kimin vurduğu açık değil, ölüp ölmediği hala bir muamma ama Türkiye’nin terörle mücadelesi buraya kilitlenmiş ve Bahoz Erdal öldüyse ya da öldürüldüyse sanki büyük bir zafer kazanılmış ya da  PKK ağır darbe almış, bitme noktasında gelmiş gibi bir hava oluşturulmaya çalışılıyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin düşmanı hain PKK terör örgütüdür. Velev ki öldürülmüş olsun, PKK bitti mi? PKK çok mu ağır hasar alacak? Böyle bir şey yok ama kamuoyunda böyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor, bu doğru değil.” 

Bölücü terör örgütüne yönelik mücadelenin yetersiz olduğunu savunan Destici, “PKK ile mücadeleyi sahada asker ve polis kahramanca veriyor ama maalesef hükümet edenler üzerine düşen o topyekun mücadelenin gereğini yerine getirmiyor. PKK ile böyle mücadele olmaz ve böyle gittiği sürece biz onlarca şehit veririz, onlarca yıl PKK bu milletin başına bela olmaya devam eder.” ifadesini kullandı. 

Destici, AK Parti hükümetlerinin Suriye politikasını eleştirerek, “Bu vatandaşlık meselesi kesinlikle basit bir ensar-muhacir ilişkisi değildir. Biz misafir edelim, biz ev sahipliği yapalım, aç kalanı doyuralım, sokakta kalanı giydirelim, her türlü yardımı yapalım. Müslümana yakışan budur ama vatandaşlık bir projedir. Eğer Suriye böyle karışmasaydı, Suriyeli gelip vatandaşlık isteseydi ‘verin’ derdim ben ama burada bir proje var.” dedi.

Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesine karşı çıkmanın muhacirlere karşı çıkmak olmadığını savunan Destici, TOKİ ev yapacaksa, bunu tampon bölgede yapmasını istedi. 

– Yazıcıoğlu için verilen takipsizlik kararı

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili davada Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği takipsizlik kararını değerlendiren Destici, buna benzer bir kararın 2 sene önce de aynı başsavcılıkta görevli savcı tarafından verildiğini anımsattı. Destici, takipsizliği veren savcının son kararnamede Elazığ Başsavcılığına atandığını, reddeden hakimin ise başka bir ile sürgüne gönderildiğini bildirdi.

Destici, yarın saat 14.00’te Kahramanmaraş adliyesine itirazlarını içeren dilekçeyi vereceklerini belirterek şunları kaydetti:

“Gerekli hukuki işlem yapılmadan takipsizlik kararı verilmesini elbetteki biz hukuki bir karar olarak görmüyoruz, bunu sipariş edilmiş bir karar olarak değerlendiriyoruz. Türk hukuk sisteminde bu karar, eğer düzeltilmezse kara bir leke olarak kalacak. Biz  üzerimize düşeni yapmaya, dosyanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bekleyeceğiz, itirazımız nasıl bir karşılık bulacak, ondan sonraki yol haritamızı da o gün kararlaştıracağız. Dolayısıyla safha safha gidiyoruz. Takipsizlik kararı verenler ya da verdirenler şunu unutmasınlar ki onlar hangi kararı verirlerse versinler bu dosyayı kapatmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Gün gelecek bu dosya tekrar açılacak. Onların verdiği kararlar sadece bir utanç kararı olarak Türk adalet sistemindeki bir kara leke olarak kalacak.”

AA
Kamupersoneli.net