Gündem

Muş'un Varto Belediyesi'ne atanan kayyum ne kadar harcamış?

Belediyelerden israf faturalarının ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek zamanında tanesi 25 bin TL ağaç faturasının ortaya çıkmasından sonra gözler belediyelerde yapılan israflara çevrilmişti. Bugün ise bir israf haberi de Muş’un Varto ilçesinden geldi.  

Seçime dek kayyumla yönetilen Muş’un Varto Belediyesi’ne seçilen HDP’li eş başkanların yaptığı hesaba göre 10 bin nüfusa sahip Varto ilçe merkezinin kayyum döneminde borcu 12 milyon lira. Kayyum, sadece 25 bin liraya emniyete 10 tane banyo yapmış, 12 bin liraya çerez yemiş.

Muş'un Varto Belediyesi'ne atanan kayyum ne kadar harcamış?

Kayyumdan belediyeyi geri alan HDP’li eş başkanlar Ülkü Karaaslan ve Mahmut Yalçın, “Belediyeye ait birçok demirbaş hibe edilmiş. Örneğin belediyenin parasıyla emniyette 10 tane banyo yapılmış, 25 bin liraya. 12 bin liraya çerez yenmiş. 12 milyon lira gibi bir borç çıkıyor. Varto ilçe merkezinin nüfusu on bin” açıklaması yaptı.

Geride bıraktıkları 4 ay içinde belediyenin gelir ve gider tablosunu afiş yaptırıp bilboardlara asarak ilçe halkına duyurduklarını anlatan Mahmut Karaaslan, şeffaf belediyecilik gereği bunu her ay yapacaklarını da söylüyor.

Su sorununu çözmek istediklerini anlatan Karaaslan, söz konusu projelerin maliyetinin 70 milyon olduğunu ifade ederek projeyi İller Bankasına sunduklarını belirtiyor. Karaaslan, hükümetin ilçeye bakışından dolayı endişesini de dile getirerek, bütün zorluklara karşın ilçenin sorunlarını çözmek istediklerini ifade ediyor.

Bir Yorum

  1. Allah kayyumdan bu milleti kurusun zıkım olsun ona o maaş ağzından buradan cıksın hırsızzzz kayyum

  2. İnsana sormazlar mı İyide arkadaşım muşun nüfusu merkez ilçeler dahil 410 bin civarı nasıl oluyor da Varto başlı başına 10 milyon nüfusa sahip oluyor kopyala yapıştır at yalanı eşşek kovalasın inananı

  3. asıl bulanık ilçesine atanan kayyum çok çaldı Allahlarından bulsunlar hergelen çalıyor

  4. 33 yaşındayım daha vartoda belediye 1 civi cakmamamis adamda gelm8s yemis

  5. Paralar pkk,ya akmasın diye kayyumlar bütün belediyeleri borca soktu hep nin neler yaptığını herkes biliyor