Gündem

' Mutlaka Ama Mutlaka Bu Terör'ün Kökü Kazınacak '

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’de terörün kökünün kazınacağını belirterek “Terör örgütünün lider kadrosu dahil bütün mensupları bunun hesabını verecekler. Türkiye dışarıdan çok ciddi bir saldırıya maruz kalıyor. Bunun hesabını verecekler ve bunun hesabını burunlarından fitil fitil getireceğiz. Ancak o şekilde acılarımız hafifler.” dedi.

Özlü, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit edilen Jandarma Er Erkan Özdemir’in ailesini ziyaret etti. 

Bakan Özlü, İlçe Kaymakamı Muhammed Furkan Sancaktutar, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ve beraberindeki heyetle Özdemir’in ilçeye bağlı Aydınyayla köyündeki babası Şenol ve annesi Havvagül Özdemir’e taziyede bulundu.

Bir süre şehidin annesi Havvagül ve babası Şenol Özdemir ile konuşan Özlü, İstanbul’da düzenlenen Dünya Enerji Kongresi’ne katıldığı için cenaze törenine yetişemediğini fakat taziye ziyareti yapmak istediğini söyledi.

Daha sonra evin bahçesinde okunan Kur’an-ı Kerim tilavetini dinleyen Özlü, duaların ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte hükümetin kesinlikle terörün kökünü kazımaya kararlı olduğunu belirtti.

Düzce merkeze uzak bir köyde bir ailenin acısını paylaştıklarını anımsatan Özlü, “Ben bugün İstanbul’da bir toplantı vardı cenazeye yetişemedim. Ne söylesek bu ailenin acısını hafifletmez. Evlat acısı, hepimizin çocukları var hiç kolay değil. Bu terörün nelere mal olduğunu nelere sebebiyet verdiğini şu anda burada açık bir örneğini görüyorsunuz.” diye konuştu.

“Terörün kökü kazınacak”

Terörle mücadelede Türkiye’nin kararlığının sürdüğünü vurgulayan Bakan Özlü, şöyle konuştu:

“Mutlaka ama mutlaka bu terörün kökü kazınacak. Terör örgütünün lider kadrosu dahil bütün mensupları bunun hesabını verecekler. Türkiye dışarıdan çok ciddi bir saldırıya maruz kalıyor. Bunun hesabını verecekler ve bunun hesabını burunlarından fitil fitil getireceğiz. Ancak o şekilde acılarımız hafifler.”

Özlü ve beraberindeki heyet, açıklamanın ardından aileye başsağlığı dilerek evden ayrıldı.

Şehit Özdemir’in vatani görevi için Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bulunduğu ve terhisine yaklaşık 4 ay kaldığı belirtildi.  

Kamupersoneli.net / AA