Gündem

NATO olağanüstü toplanıyor! İdlib saldırısında son gelişmeler

İdlib’de TSK’ye yönelik hava saldırısı düzenlendi. Hatay Valisinin yaptığı açıklamaya göre 33 askerimiz şehit oldu. NATO, İdlib’deki saldırının ardından Türkiye’nin talebi üzerine bugün olağanüstü toplanma kararı aldı. Dün geceden bugüne idlib hava saldırında ne oldu? Neler yaşandı? Kim ne dedi?

İdlib’de 17 günde bin 709 rejim unsuru etkisiz hale getirildi

İdlib’deki operasyonlarda 17 günde bin 709 rejim unsuru, 55 tank, 3 helikopter, 18 zırhlı araç, 29 obüs etkisiz hale getirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarınca, İdlib’deki operasyonlarda 17 günde 1709 rejim unsuru etkisiz hale getirildi.

Bakan Akar ve kuvvet komutanları İdlib’deki harekat için sınırın sıfır noktasında

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geldikleri Suriye sınırının sıfır noktasında, İdlib’deki rejim hedeflerine yönelik kara ve hava destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen harekatı yerinde sevk ve idare ediyor.

Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen “Güvenlik Zirvesi” sonrasında, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile Suriye sınırına gitti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: İdlib’e kara ve hava operasyonu süratle icra edilmelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin, hükumetin alacağı siyasi ve askeri her kararın bedeli ne olursa olsun yanında duracağını ve destekçisi olacağını belirterek, “Düşman görüldüğü yerde ezilmelidir. İdlib’e kara ve hava operasyonu süratle icra edilmelidir.” ifadelerini kullandı.

İdlib’de Türk askerlerine yönelik rejim tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Bahçeli, Türkiye’nin İdlib kırsalında “Katil Esad unsurlarıyla zalim işbirlikçileri tarafından alenen ve alçak bir hava saldırısına maruz kaldığını” belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında güvenlik toplantısı yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Güvenlik Zirvesi sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı yapılan zirve, yaklaşık 6 saat sürdü.