Gündem

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulamasına Giriş

Ne zaman emekli olurum uygulaması bir Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinden bir tanesi. Sosyal Güvenlik Kurumunun en önemli hizmeti vatandaşları emekli yapmaktır. Emeklilik yaşı gelen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli edilir. Sosyal Güvenlik Kurumunun erkekler ve kadınlar için belirlediği yasal emeklilik tarihi farklıdır. 

Emeklilik Yaşı
Emeklilik yaşına gelmeyen vatandaşlar çalışma günlerini doldursalar bile emekli olamazlar. Emeklilik yaşı kadınlarda ve erkeklerde farklılık göstermektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kadınlar için belirlediği yasal emeklilik yaşı 55 iken erkekler için ise 60 yaştır. 55 yaşına gelmeyen kadınlar ve 60 yaşına gelmeyen erkekler SGK tarafından emekli olamazlar. Bu yaşı dolduran vatandaşlar çalışma günlerini de doldurmaları halinde emekliye ayrılırlar. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigorta güvencenizin olması için bağlı olduğunuz kuruma her ay prim veya sigortanızı yatırmanız gerekmektedir. 

Sosyal Güvenlik Kurumu, SSK, Bağkur ve Emekli sandığını bünyesinde barındıran bir kurumdur. Tüm sigorta, bağkur ve emekli sandığı işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülür. Vatandaşlar SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı ile ilgili bütün işlemlerini SOsyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla gerçekleştirebilir.

Ne Zaman Emekli Olurum?
Günümüzde birçok çalışan vatandaşın kafasında bu soru dolaşmaktadır. Yaşı ilerleyen ve çalışma gününü dolduran vatandaş ne zaman emekli olacağını merak etmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu, hizmetlerine bir yenisini ekleyerek, ne zaman emekli olurum uygulamasını internet üzerinden vatandaşlara sunmuştur. SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı ile ilişiği olan bütün memur, işçi, personel vatandaşlar bu uygulamaya girerek ne zaman emekli olacaklarını öğrenebilirler.

SSK, BAĞKUR, EMEKLİ SANDIĞI, MEMUR, İŞÇİ, PERSONEL Ne Zaman Emekli Olurum Uygulamasına Giriş TIKLA

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması Giriş
Ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yaptıktan sonra cinsiyetinizi, doğum tarihinizi, hizmete başlama tarihinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girebilirsiniz. Maluliyet durumu ve erken yaşlanma durumunuzu seçtikten sonra alt tarafta bulunan bilgiler kısmını doldurmanız gerekmektedir. SSK prim ödenen gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik olarak geçirdiğiniz gün sayısı, fiili gün sayınız ve yurt dışı gün sayınızı girebilirsiniz. 3600 günlük çalışma gününüzün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak girdikten sonra ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz.