Gündem

Neslican Tay'ın vasiyeti açıklandı..Neslican Tay'ın cenazesine kimler katılıyor?

Kanserle verdiği mücadeleyi daha önce 3 kez yenmesinin ardından geçtiğimiz günlerde yeniden yakalandığı illet yüzünden hayatını kaybeden Neslican Tay’ın vasiyeti ortaya çıktı.

Neslican Tay’ın cenaze töreniyle ilgili detaylar belli oldu. Kansere karşı verdiği mücadeleyle tüm Türkiye’nin sevgisini ve takdirini kazanan Neslican Tay, dördüncü kez kanser teşhisi konulmasının ardından yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Ancak üç kez kanseri yenen Nesliacan’ın genç bedeni, bu mücadeleye artık dayanamadı.

Geçtiğimiz akşam son dakika bilgisi olarak ajansların duyurduğu vefat haberi sonrası sevenleri Neslican Tay’ın cenaze töreniyle ilgili ayrıntıları araştırmaya başladı. Peki, Neslican Tay’ın cenaze namazı ne zaman, nerede kılınacak? İşte ayrıntılar…

Neslican Tay'ın vasiyeti açıklandı..Neslican Tay'ın cenazesine kimler katılıyor?

RİZE’DE DEFNEDİLİYOR

Neslican Tay’ın cenazesi bugün 22 Eylül Pazar günü memleketi Rize’nin Sahil Camii’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazıyla yine merkeze bağlı Pehlivan Mahallesi’nde toprağa verilecek. Cenaze töreniyle ilgili detaylar, Neslican’ın ailesi tarafından sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

“NESLİCAN’IN VASİYETİ BACAĞININ YANINA GÖMÜLMEK”

Neslican Tay’ın dayısı Ömer Yazıcı yaptığı açıklamada, “Bu süreçte bizi bırakmayan yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Sağolsunlar, varolsunlar. Neslican’ı dün gece kaybettik. Ama Neslican’ın bedenini kaybettik. Neslican’ın ruhu ve başlattığı savaş, başlattığı mücadeleyi miras olarak vasiyet olarak kabul ettik. Devam ediyoruz, devam  ettireceğiz” dedi.

“NESLİCAN’IN SADECE BEDENİNİ KAYBETTİK,RUHUNU VE MÜCADELESİNİ YAŞATACAĞIZ”

Yazıcı, “Bu konuda Türkiye’deki bu hastalıkla mücadele eden bütün herkese vermiş olduğu umudu ayakta tutmak için Neslican’ın ruhunu yaşatacağız, yaşatmaya devam edeceğiz. Bu konuda gerek sosyal medyadaki takipçi dostlarımız olsun, gerek buradaki arkadaşlarımız  olsun gerek basında görevli arkadaşlarımız olsun, herkesin elinden geleni yapacağını biliyoruz. Neslican’ın bize bırakmış olduğu mücadelenin mirasını yaşatacağız. Neslican’ın sadece bedenini kaybettik. Neslican son nefesine kadar savaştı. Bunu çok rahatlıkla sürekli yanında olan birisi olarak söylüyorum. Bunun anlamı şu, bıkmadı, bırakmadı, salmadı belki onun yerinde bizler olsaydık çok daha erken pes ederdik. Etmedi. Neslican’ı kaybetmedik, Neslican’ın sadece bedenini kaybettik. Ruhu yaşayacak, bizimle. Birazdan gideceğiz. Neslican’ın annesinin ve kendisinin istediği bir şey vardı. Biz iki sene evvel, Neslican’ın bacağını kestiğimiz zaman bacağını bırakmamıştık hastanede. Onu memleketimizde, Rize’de gömmüştük. Cenazesini de bacağının yanına, bedenini bütünleştireceğiz orada. Cenazesi Rize’de olacak. Yarın Rize Sahil Camii’nde öğlenden sonra cenaze namazını kılıp aile kabristanımıza defnedeceğiz”  ifadelerini kullandı

Neslican Tay'ın vasiyeti açıklandı..Neslican Tay'ın cenazesine kimler katılıyor?

HALUK LEVENT “ÇOK ÜZGÜNÜZ”

Aileye baş sağlığı dilemeye hastaneye gelen Haluk Levent ise hastane çıkışı, “Arkadaşlar hepimizin başı sağ olsun. Az sonra otobüsümüz gelecek ve Rize’ye doğru hareket edilecek. Aileyi toparladık. Kesinlikle miras kaldı. Bunu hepimiz biliyoruz. O bu mücadelenin neferiydi. ‘Ben en azından savaşarak kaybederim’ diyen bir kızımızdı. Hepimizin başı sağ olsun. Diyebilecek bir şey yok. Çok üzgünüz. Bundan sonra onun anısını en güzel şekilde yaşatmaya çalışacağız. ” dedi. 

Neslican Tay'ın vasiyeti açıklandı..Neslican Tay'ın cenazesine kimler katılıyor?

Kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 21 yaşındaki Neslican Tay’ın cenazesi, memleketi Rize’de defnedildi. Uzun süredir tedavi gördüğü İstanbul’daki Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde cuma günü vefat eden Tay için Sahil Camisi’nde tören düzenlendi. Törene, Tay’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve çok sayıda seveni katıldı.

Bir Yorum

  1. Sozun bittigi yer 21 yasin da ne soylenebilirki ailesine Allah sabir versin bu hastaligi yasayan bilir

  2. MEKANI CNNET OLSN AİLESNE ALLAH CC. SABRLAR VERSN ÇOK ÜZGNÜM SÖZÜN BİTTĞİ YER.

  3. Hz Muhammed sav efendimiz e komsu olursun inşAllah kabrin nur mekanin cennet olsun aslan yürekli nur yüzlü kiz

  4. bir kere daha utandım biz ne kadar küçük şeylere üzülüyormüşüz böyle üzüntüler karşısında yerin umarım cennet olur birçok kişiye ilham oldun