Gündem

Nestle'de Sağlık Skandalı

Milliyet’in internet sitesi  haberine göre Nestle Türkiye’de de satışı bulunan bazı ürünlerini geri çağırıyor.

Dünyaca ünlü markalardan birisi olan Nestle’nin Lean Cuisine , Digorno pizza, ve Stouffer’s markalarıyla piyasada satışa sunulan dondurulmuş gıda ürünlerinin içerisinde cam bulunduğu gerekçesiyle geri çağırmaya başladı. Dünyanın en büyük gıda şirketlerinden birisi olarak kabul edilen Nestle’nin dondurulmuş ürünlerinin içerisinde bulunan ıspanağında cam tespit edildi. Firma ürünlerini toplatmaya başladı fakat skandal kısa zamanda duyuldu ve patlak verdi. Dünyanın en büyük gıda şirketlerinin başında gelen Nestle’nin bloomberg verilerine göre geçen sene (2015) yılı satış gelirleri 88.8 milyar frank olarak belirlenmişti. Herhangi bir hasar henüz bildirilmedi fakat şirket içi soruşturmalar devam ediyor.,

Bu tür bir skandal Nestle’nin satışlarını ne derece etkiler bilinmez fakat şirketin sorumlu kişilere yaptırım uygulayacağı kesin olarak bildiriliyor. Bir kaç ay önce dünyaca ünlü bir kahve markasının kahvelerinde fil dışkısı kullandığı ortaya çıkmış firma iddaaları doğrulamış ve kabullenmişti. Yine yakın zaman içerisinde Türkiye’de de çok fazla kitleye hitap eden bir fast food restorant’ının avrupa ülkelerinde satışa sunduğu etlerin “at eti” olduğu öğrenilmiş ve firma gerekli incelemeleri yaptıklarını ve iddaanın doğruluk payı olduğunu fakat bunun kendilerinin hatası değil etleri satın aldıkları şirketin hatası olduğunu basın mensuplarına bildirmişti.

Dünyaca ünlü firmalardan bu tür skandal haberleri gelmesi vatandaşı da tedirgin ediyor. İsim yapmış ve yıllarca piyasada kalmış bu tür markaların denetimlerinin daha sık olması gerektiğini uzmanlar sık sık dile getiriyor. Yapılacak en ufak hatalar bile milyonların sağlığını tehdit edebiliyor. Nestle’nin amerikan pazarında bulunan Digorno Pizza ürününü derhal geri çektiği öğrenildi. Yaklaşık 3 Milyon kutu digorno pizzayı geri çağıran Nestle’nin konu hakkında herhangi bir açıklaması henüz bulunmuyor. Nestle firmasının yetkili ağızlarından cam skandalı hakkında herhangi bir açıklama henüz gelmedi. Adı geçen ürünlerin Türkiye pazarından toplatıp toplatılmadığı ise henüz bilinmiyor. Nestle geçen senelerde Kuzey Amerika pazarında dondurulmuş gıda satışlarında çok büyük bir ivme kazanmış ve bir çok firmayı geride bırakmıştı.
Kamupersoneli.net