Gündem

Nevşehir Halkı Bayırbucak Türkmenlerini Unutmadı

Nevşehir İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince toplanan gıda ve ihtiyaç malzemelerini taşıyan yardım tırı, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere Hatay’ın Yayladağı ilçesine gönderildi.

Uğurlama töreni öncesinde dernek tarafından Gülbahçe’de “Kardeşlik iftarı” adlı program düzenlendi. İftarlarını su, simit, ayran ve hurmayla yapan vatandaşlar, daha sonra dualarla yardım tırını uğurladı.

Dernek Başkanı Baki Öncel, çeşitli sıkıntılar ve yoksulluk içinde oruç ibadetini ifa eden mazlum Müslümanları anlamak amacıyla simit, su, ayran ve hurmadan oluşan iftar programı hazırladıklarını söyledi.

Nevşehir’de devam eden yardım kampanyası kapsamında Suriye’deki savaş mağdurlarına ara vermeden insani yardım desteğinde bulunduklarını anlatan Öncel, Türkmenlerin yoğun yaşadığı Bayırbucak bölgesine de sık sık malzeme gönderdiklerini kaydetti.

Nevşehir Alperen Ocakları’nın desteğiyle hazırlanan yardım tırında gıda kolileri ile halı, battaniye ve yatak gibi çeşitli ihtiyaç maddeleri bulunduğu bilgisini veren Öncel, “Bugün hem bombalar altında kısıtlı imkanlarla iftar eden kardeşlerimiz gibi bir sofrada orucumuz açtık hem de savaş mağduru kardeşlerimize destek olmak için yeniden yardım tırını uğurluyoruz.” diye konuştu.

Öncel, Suriye’de 2011’de başlayan iç savaşta milyonlarca kişinin göç etmek zorunda kaldığını, yüz binlerce insanın ise ölüm ve yaralanmalarla karşı karşıya kaldığını dile getirdi.

“Komşumuz Suriye’de 2011 yılının ilk aylarında başlayan iç savaş, Esed rejimi ve destekçilerinin vahşice saldırıları neticesinde katliama dönüştü.” diyen Öncel, sözlerini şöyle tamamladı:

“Milyonlarca savaş mağduru insan evlerini, köylerini terk etmek zorunda kalırken, yüz binlerce insan ya hayatını kaybetti ya da yaralandı. Bizler de ‘mümin, müminle kardeştir’ ayeti kerimesi gereğince mazlum kardeşlerimizin yaralarını sarmak ve onların dertlerine çare olmak amacıyla insani yardım tırlarımızı göndermeye devam ediyoruz. İnşallah tez zamanda İslam topraklarına huzur hakim olur, zalimlerin zulümleri sona erer.”

Duanın ardından yardım tırı, tekbirler eşliğinde yola çıktı.