Gündem

Niğde'de Gece Yarısı Yayılan Koku Paniğe Sebep Oldu , Niğde Haber

Niğde’nin kent merkezinde bulunan mahallelerde yaşayan vatandaşlar, gece yayılan şiddetli koku nedeniyle tedirgin anlar yaşadı. 


Çevreye yayılan koku sonucu paniğe kapğılan vatandaşlar 155’i arayarak ekiplerden bilgi almaya çalıştı.Kokunun kaynağını öğrenemeyen vatandaşlar sokaklara çıktı. Bazı vatandaşlar ise emniyet binası önünde bilgi alabilmek için toplandı.

Niğde Merkezde çoğu mahallede şiddetli bir şekilde duyulan kokunun sebebi ilk saatlerde bulunamadı. Kokunun doğalgaz kaçağı olma ihtimaline karşı doğalgaz dağıtım şirketi ekipleri tarafından geniş çağlı bir çalışma başlattı. AFAD ekipleri de mahallelerde önlem aldı. Koku nedeniyle rahatsızlık geçiren çok sayıda kişi hastanelerin acil servislerine kaldırıldı.


Bölgede rahatsızlanan vatandaşları ambulansların yanı sıra polis ekipleri de hastanelere taşıdı. Daha çok çocuklar ve yaşlıların etkilendiği koku nedeniyle hastanelerde çok sayıda kişinin maske takarak dolaştığı görüldü.

Polis, belediye ve doğalgaz şirketi ekipleri, kokunun kaynağının belirlenmesi için çalışmalar gerçekleştirdi.


Kokunun Kaynağı Fokurdayan Dere

Gece boyunca yürütülen çalışmalar sonuunda kokunun kaynağı tespit edildi. Etrafa yayılan kokunun Kızılca deresinin bitim noktasında toplanan sudan kaynaklandığı belirlendi. Doğalgaz ekipleri tarafından derede yapılan ölçümler sonucu yüksek oranda metan gazı tespit edildi. Niğde Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel ve Çevre Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan’ın inceleme yaptığı bölgede, dereden numune su alındı.

Kokunun, deredeki fokurdamalar nedeniyle geniş bir alana yayıldığı tahmin ediliyor.

Kamupersoneli.net  | Niğde