Gündem

Nikah, Nişan Veya Cenazeye Katılanlar Dikkat: Flaş Uyarı Yapıldı

Erzurum Şehir Hastanesinde fedakarca çalışan doktor Ferhan Kerget corona virüsü salgını hakkında vatandaşları uyardı. Kerget açıklamalarında maske soayal mesafe ve temzilik konusunda duyarlı olunması gerektiğini belirterek maalesef vakalarda artış olduğunu girrtikçe kronik ve yaşlı hasta sayısının arttığını normalleşme süreci ile kronik ve yaşlı hastaların çoğaldığını vurguladı.

“BURALARDAN UZAK DURALIM”

Kerget açıklamalarının devamında nişan, nikah ve cenazeye katılan vatandaşlara uyarı yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Maske korumasaydı hepimiz hasta olurduk. Bu kadar yoğun viral yükün içinde çalışıyoruz. Maske, mesafe ve hijyen sayesinde hepimiz korunuyoruz. Sosyal mesafeye dikkat etmek lazım. Hastalarda en çok gördüğümüz bulaşı şekli cenaze, düğün ve nişan merasimi gibi kalabalık ortamlar. Bu dönemde buralardan uzak duralım”

“EŞLERİNİN ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEYEMEDİM”

Salgın döneminde serviste yatan hasta ve yakınlarıyla çok dramatik sahnelere tanık olduklarını hastakara eşlerinin corona virüsü yüzünden öldüğünü söyleyemediğini belirten Kerget şöyle devam etti:

“80 ve 85 yaşlarında yaşlı bir çifti yatırmıştık. Ninenin durumu dededen daha iyiydi, zamanla ninenin durumu ağırlaştı ve yoğun bakın ihtiyacı oldu. Nineye müdahale ederken dede ‘kızım ninen yaşamazsa ben de yaşayamam’ dedi. Nihayetinde yoğun bakımda nineyi kaybettik ama hasta dedeye eşinin öldüğünü söyleyemedim çünkü çok üzüleceğini biliyordum. Yine kadın bir hastamın eşi yoğun bakımda vefat etti. Hastalara eşlerinin koronavirüsten öldüğünü söyleyemiyoruz; hem hastanın psikolojisini etkilemek istemiyoruz hem de çok üzülüyoruz”