Gündem

Nişantaşı ve Bayrampaşa'da Bomba Patladı Yalanı

İstanbul Valisi Vasip Şahin Beyoğlu’nda kaymakamlık binasının önünde canlı bomba saldırısından sonra açıklama yaptı.

Nişantaşı ve Bayrampaşa’da bomba patladı haberleri yalan

Olay yerinde canlı bombayla birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiği ve 3 ‘ü yaralı 20 kişinin olduğu bidlirildi. Vasip Şahin patlama sonrasında sosyal medyada dolaşan haberler hakkında da konuştuk. Sosyal medya sitelerinde bir çok kullanıcı patlamanın yaşandığı anın hemen sonrasında Nişantaşı ve Bayrampaşa’da da bombaların patladığını iddia etmişti. İstanbul Valisi Vasip Şahin “Bunlar asılsızdır” dedi.

İstanbul Valisi Vasip şahin saat 11:00 sıralarında İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Beyoğlu kaymakamlığı binasının hemen önünde terör saldırısının meydana geldiğini dile getirdi. Saldırıda bombacının yanı sıra olay yerinde bulunan 5 vatandaşın da hayatını kaybettiği öğrenildi. Vasip Şahin patlama esnasında 3’ü ağır 20 kişinin yaralandığını belirtmişti fakat daha sonra Mehmet Müezzinoğlu yaralı sayısının 36 ağır yaralı sayısının 6 olduğunu belirtmişti.

Hükümet Adına İlk Açıklama Numan Kurtulmuş’tan geldi

Hükümet cephesinden ilk açıklama ise Numan Kurtulmuş’tan gelmişti. Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş patlama sonrası basın mensuplarının karşısına geçerek “içimize kan akıtacağız yine de dostlarımızla yaşamaya devam edeceğiz” dedi. Numan Kurtulmuş saldırı sonrasında HDP’den demokratik bir adım bekletiklerini dile getirerek, “bu tür eylemleri lanetlemenin zamanı gelmedi mi?”  minvalinde konuştu. 

Yaklaşık 6 gün önce Başkent Ankara’da bomba yüklü araç patlamış 37 kişi hayatını kaybetmişti…

Kamupersoneli.net