Gündem

Normalleşmenin ikinci aşaması yarın başlıyor! Bakanlık, normalleşme detaylarını açıklandı!

İçişleri Bakanlığı, 1 Haziran’da açılacak olan spor salonları, piknik alanları, restoran, cafe ve lokanta gibi iş yerlerine ilişkin bir genelge hazırlayarak 81 il valiliğine gönderdi. Bu kapsamda, üyeliği olan spor salon üyeleri, yarından itibaren spor salonlarına yeniden gidebilecek. Peki, 1 Haziran’dan itibaren neler açılacak?

BİRÇOK TEDBİR ALINDI

Salgının düşüş aşamasına geçtiği şu dönemde yeniden vakaların artmaması adına pek çok tedbirin aldığı ifade edilen genelgede, spor salonlarında alınacak olan tedbirler de açıkladı. Buna göre 1 Haziran Pazartesi tarihinden itibaren açılacak olan spor salonları 24.00’e kadar hizmet verebilecek.

Normalleşmenin ikinci aşaması yarın başlıyor! Bakanlık, normalleşme detaylarını açıklandı!

PİKNİK YAPILABİLECEK ANCAK MANGAL YASAK OLACAK

Salgın sebebiyle bir süredir piknik alanlar yasaklanmıştı. Normalleşme adımlarının ikinci aşamasında piknik yerlerinin yanı sıra, restoran, cafe ve lokanta gibi mekânlar da açılacak. Piknik yapmak artık 1 Haziran tarihinden itibaren serbest olacak. Ancak, piknik yapan vatandaşların mangal yapması yasak. Konuyla ilgili yayımlanan genelgede normalleşme tedbirleriyle birlikte mangal yasağının devam edeceği ifade edildi.

SOSYETE PAZARLARI DA AÇILIYOR

Faaliyetlerine geçici bir süre ara veren giyim pazarları (Sosyete Pazarları) da artık 1 Haziran itibariyle faaliyetlerine başlayabilecek. Tezgâhlarda zaruri olmayan ihtiyaç malzemelerinin satışı tüm pazarlarda yapılabilecek.