Gündem

Noter ve tapuda yeni dönem!

Bakan Soylu, akşam önemli açıklamalarda bulundu. Soylu, yaptığı açıklamasında tapu ve noterdeki yeni sistemi açıkladı. Peki, artık noter ve tapuda işlemler nasıl yapılacak? Yeni sistemde neler var? Detaylar ve Bakan Soylu’nun açıklaması şu şekilde..

Noter ve tapuda yeni dönem!

OCAK AYINA YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Tapu ve noterdeki yeni sistemi Ocak ayına yetiştirmeye çalıştıklarının altını çizen Bakan, şu sözleri kaydetti:

“E-imza yüklenecek. SGK sağlık gibi yüklemek için görüşmeler yapıyoruz. Hastaneye gittik bunu verdin, parmak izin var, biometrik var, kartında var olup bitiyor. Ocak ayından sonraki ilk zaman dilimlerine yetiştirmeye çalışıyoruz. Notere nüfus cüzdanımızı veriyoruz malımı buradan devret diyorlar çok sahtecilik işi çıkıyor. Bankaya gidiyorsunuz ben buyum diyorsunuz o bakıyor bu mudur değil midir? Şuna bir elektronik kimlik doğrulama sistemi diyoruz. Devlet bundan para kazanacak vatandaştan değil. Noterler bunu bekliyor. Oraya gittiği zaman parmağını koyuyor, diyor ki Cem Küçük hoş geldin resmi bu kimliği doğrulanmıştır diyor”

Noter ve tapuda yeni dönem!

SAHTECİLİK ORTADAN KALKIYOR

Yeni gelmesi planlanan ve hazırlık aşamasında olan bu sistem sayesinde sahteciliğin önüne geçilebileceğini duyuran Soylu, ifadesine şu şekilde devam etti:

“Bir daha sahtecilik yapma ihtimali ortadan kalkıyor. Bütün büyük şirketler, bankalar, noterler alışveriş merkezleri bunu bekliyorlar. İnanıyorum ki 2021 yılının ilk yarısına doğru bunun kanun düzenlemesini yaptık. Banka kartı buraya girebilir mi girebilir. Kredi kartlarımızı oraya yükleyebilme kabiliyetimiz söz konusu”

Noter ve tapuda yeni dönem!

76 BİN KİŞİ EHLİYETİNİ KİMLİK KARTINA YÜKLEDİ

Pazartesi gününden itibaren artık başvuran vatandaşların ehliyet bilgileri, yeni tip kimlik kartlarına yüklenmeye başladı. Ücretsiz olan bu işleme şu anada kadar 76 bin kişinin başvurduğunu belirten Bakan Soylu, “Şu ana kadar da 76 bin kişi ehliyetini Türkiye Cumhuriyeti kartına yükledi” diyerek, talebin çok olduğunu vurguladı.