Gündem

Numan Kurtulmuş Açıklamalarda Bulundu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Zaman zaman üstün medya gücünü kullanarak, zaman zaman üstün fitne kabiliyetlerini kullanarak, zaman zaman birtakım dedikodu müesseselerini kullanıp Türkiye’ye karşı algı operasyonlarını sürdürüyorlar.” dedi.

Kurtulmuş, Akşemseddin Bedesteni’nde Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen “Ankara’yı Seviyorum” kampanyası açılış törenindeki konuşmasında, 20 Temmuz 2015’ten bu yana son derece sistematik, çok taraflı, içeriden ve dışarıdan destekleri bulunan terör örgütlerinin saldırılarıyla karşı karşıya kalındığını söyledi.

Gerçekleşen saldırılarda farklı örgütlerin kullanılmış olabileceğini belirten Kurtulmuş, sonuç olarak hem bu örgütlerin hem de bu örgütleri maşa olarak kullananların ortak hedefinin, Türkiye’nin önünü kesmek, ekonomik ve sosyal bir bütünlükte daha güçlü bir Türkiye’yi önlemeye çalışmak olduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, bu saldırıların hem siyasi hem ekonomik hem de genel olarak Türkiye’nin geleceğine ilişkin son derece kötü emeller taşıdığını vurguladı.

Milletimizin, bu süreç içerisinde dayanışma ve birlik içerisinde, yek vücut bir şekilde durarak, baş etme gayretinde bulunduğunu dile getiren Kurtulmuş, “Türkiye kim ne yaparsa yapsın yoluna devam edecek, kim hangi hain planın arkasına gizlenirse gizlensin yoluna devam edecek. Her gün Türkiye’nin aleyhine negatif kampanyaları sistematik bir şekilde sürdürenler de var. Terör bu anlamda bir kampanya olduğu gibi en az onun kadar sinsi, en az onun kadar tehlikeli olan bir başka kampanya da, Türkiye’nin aleyhine içeride ve dışarıda oluşturulmaya çalışılan algı operasyonları ve kampanyalarıdır.” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Zaman zaman üstün medya gücünü kullanarak, zaman zaman üstün fitne kabiliyetlerini kullanarak, zaman zaman birtakım dedikodu müesseselerini kullanarak Türkiye’ye karşı algı operasyonlarını sürdürüyorlar.” dedi.

“Cesaretle ve inançla hayatımızı sürdürmeye devam edeceğiz”

Ticaret odalarının geleneksel Türk toplum düzeninde çok önemli bir yeri bulunduğunun altını çizen Kurtulmuş, geçmişteki loncaların yerini bugün ticaret odalarının aldığını ifade etti. Kurtulmuş, bu anlamda ticaret odalarının sadece meslek kuruluşları olarak değil aynı zamanda toplumsal dinamizmin çok güçlü olmasını istediğini de kaydetti.

Kurtulmuş, toplumsal bütünlüğün içerisinde bir arada, birlikte olabilmenin önemli göstergelerinden birisinin de çarşı ve pazarın hareketliliği olduğunu belirtti.

Terörün istediği şeylerden birisinin de Türkiye’nin içine kapanmasını sağlamaya çalışmak olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“(İnsanlar evlerinden çıkmasınlar, insanlar korku içerisinde günlük hayatlarını sürdürsünler.) Hayır, böyle olmayacak ve böyle olmuyor. Biz cesaretle, inançla ve kararlılıkla günlük hayatımızın içerisinde hayatımızı sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Böylece oluşturulmaya çalışılan bir başka algı operasyonunu da eleyeceğiz. Onun için çarşının, pazarın, esnafın hareketlenmesi, bu amaçla bu kampanya buna önemli bir destek sağlayacaktır. Çünkü rakamlar ne kadar güçlü olursa olsun, esas güç, çarşı ve pazarın gücüdür.”

Kurtulmuş, ekonomide dönüşüm programlarıyla Türkiye’nin yüksek teknolojiye, Ar-Ge’ye, Patente ve markaya önem veren bir atılım dönemine girildiğini belirtti.

Geçen yıla ait büyüme rakamlarını anımsatan Kurtulmuş, 2016’daki büyümenin yüzde 4,5 olacağına işaret ederek, ülkenin asgari olarak yılda yüzde 5 büyümesinin de şart olduğunu vurguladı.

Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin jeopolitik risklerinden dolayı kontrol edilemeyen çok sayıda ekonomik değişiklikle karşı karşıya kaldığını, bunun da tek yolunun milli imkanların arttırılması olduğunu kaydetti.

Konuşması sonrasında Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Akşemseddin Bedesteni’ndeki esnafı ziyaret etti. Etkinlikten ayrılmadan önce karşılaştığı bir grup öğrenciyle de sohbet eden Kurtulmuş, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci’den öğrencileri Çanakkale’ye götürmesini istedi.

Kamu personeli haberleri, son dakika haberleri, personel alım ilanları ve daha fazlasına kamupersonel.net sitesinden ve kamupersoneli.net android uygulamasını cep telefonunuza indirerek anbe an haberdar olabilirsiniz.