Gündem

Numan Kurtulmuş, 'Bedelli askerlik çıkacak mı' sorusunu cevapladı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bir televizyon ekranında katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, anayasa değişikliği ve referandumun yanı sıra bedelli askerlik ile ilgili sorulara da cevap verdi.

KURTULMUŞ’TAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Bedelli askerlikle ilgili de Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Şu anda gündemimizde yok, bu şartlar içinde Milli Savunma Bakanlığının böyle bir çalışması da yok. Kısa dönemde böyle bir konunun gündeme gelmesi herhalde zordur” ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde ise Milli Savunma Bakanı, bedelli askerlik bekleyen gençler ve bakaya kalanlarla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI FİKRİ IŞIK’TAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Bedelli askerlik kısa ve orta vadede gündemimizde yok. Terörle mücadele ediyoruz ayrıca Fırat Kalkanı Harekatını yürütüyoruz. Bir tarafta kendi canlarını hiçe sayarak vatani görevini yapan askerler varken, bedelli askerliği konuşmamız mümkün değil. Şartlar değişirse ben bir şey diyemem. 

Türkiye’nin yeni savunma konseptine ihtiyacı var. Tehdit önceliklerine göre Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeni bir yapılanmaya gitmesi gerekiyor. Konu ile ilgili olarak kaç kişilik orduya ihtiyaç var, söz konusu birlikler nerede konuşlandırılacak, minimum sayı ne olacak…

Bunlara göre her yıl belli bir askere ihtiyacımız olacak, fazlası olursa bedelli düşünülebilir. Bunun birkaç sene alacağını düşünüyorum. Gençlere tavsiyem meşru mazereti olmayanlar askerliğe başvurularını yapmaları.”

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Bir Yorum