Gündem

Numan Kurtulmuş'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

İşte Kurtulmuş’un sözlerinden satır başları:

Yılbaşı akşamı gerçekleşen hain saldırıyı nefretle en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu saldırı önceki saldırılardan farklılık arz etmektedir.Bu saldırının mahiyeti itibarıyla milletçe saldırıyı anlamamız ve iyi cevap vermek için 3 özelliğine dikkat çekmek isterim.

Bunlardan birincisi 2017’nin ilk dakikalarında yapılmasının verdiği önemli bir mesaj var.

Şu mesajı vermek istiyorlar: 2017’de Türkiye’nin başına bela olmaya devam edeceğiz. Biz de onlara diyoruz ki 2017’de inlerinize girmeye devam edeceğiz. Hepsine diz çöktüreceğiz.

İkinci mesaj Türkiye’nin sınır dışı operasyonlarına verilen mesajdır.

Üçüncü mesele ise bu terör eylemiyle birlikte maalesef ülkemizde halkımız arasında hayat tarzları, mezhepler, meşrepler arasında ayrım yapmaya çalışıyorlar. Maalesef sosyal medyada da şuursuz paylaşımlarla halkına arasını açmak istiyorlar. Bu millet son derece şuurludur bilinçlidir. Terörün dini mezhebi olmadığını bilir.

O akşam o saldırıyı yapanların herhangi bir dini motivasyona sahip örgütü işaret ediyor olması meselenin Müslümanlıkla ilgisi olduğunu göstermez. Bunu yapanları bir kez daha lanetliyoruz. Elleri kırılsın. Milletimizin uyanık olmasını istirham ediyoruz. Milletimiz yek vücut olmak zorundadır. Lütfen aramızda şuursuzca bir kısmı da belki bilinçli olarak hayat tarzları üzerinden milletimiz bölmeye çalışanlara prim vermeyelim.

Bunu yapanları bir kez daha lanetliyoruz. Elleri kırılsın.Milletimizin uyanık olmasını istirham ediyoruz. Milletimiz yek vücut olmak zorundadır.Lütfen aramızda şuursuzca bir kısmı da belki bilinçli olarak hayat tarzları üzerinden milletimiz bölmeye çalışanlara prim vermeyelim.

2017’de yapacağımız çok şey var.

Bunlardan birincisi Türkiye 2017’de de terör örgütlerinin tamamıyla eş zamanlı bir mücadeleyi sürdürecektir. İçeride ve dışarıda hangi kapasiteyle mücadele edeceğimizi biliyoruz. Hangi örgütle hangi yöntemle mücadele edeceğimizi de biliyoruz.

İkincisi Türkiye, Suriye başta olmak üzere ortaya koymaya başladığı yeni barış inisiyatiflerini geliştirmeye devam edecektir.

Şimdi önümüzde Merkezi Irak hükümetiyle yeni bir dönemin başlatılması var. Kopma noktasına gelen Türkiye Irak ilişkileri yeniden başlatılmıştır.Önümüzdeki günlerde sayın başbakanımız Irak’a resmi bir ziyarette bulunacak.

Üçüncü mesele, Türkiye ekonomisinin her türlü saldırıya rağmen güçlenerek sürmesinin sağlanmasıdır.

Dördüncü temel mesele ise cumhurbaşkanlığı meselesinin meclise getirilmesi ve bu adımını atılmasıdır. İnşallah meclise gelecek oylama süreci başlayacak ve en kısa zamanda görüşmeler tamamlanıp milletimizin oyuna sunulacaktır.

Bu dört konunu 2017 için Türkiye’nin gündeminin önemli atılım noktalarını ifade etmek istiyorum.

SORU CEVAP


ORTAKÖY SALDIRISINDA GELİNEN SON NOKTA NEDİR? TERÖRİSTİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ Mİ?

Zor bir soruşturma ama bu özellikle titizlikle sürdürülmesi gerekli. Bir kelime dahi fazla bilgi verilmemesi lazım:Teröristin parmak izleri ve eşkali ile ilgili verilere ulaşılmıştır. Kimlik tespiti çalışması yapılacaktır. Arkasında güçleri de ortaya çıkarma imkanımız olacaktır.

OHAL UZAYACAK MI? YENİ KHK VAR MI?

Yeni KHK çalışması devam ediyor. OHAL laf olsun diye çıkarılan bir karar değildir. İhtiyaç nedeniyle çıkarılmıştır? Bu hafta gündeme gelmedi OHAL.

ORTAKÖY SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDEN TÜRK VATANDAŞLARININ SİVİL ŞEHİT SAYILMASI İÇİN BU KONU BAKANLAR KURULU’NDA GÜNDEME GELDİ Mİ? BİR ÇALIŞMA OLACAK MI?

Gelmedi. Biliyorsunuz bu terör saldırılarıyla ilgili bir yasa var. Sivil şehit meselesiyle ilgili bir yasa var. Bu konu gündeme gelmedi. Gündeme gelir ve bu konu da gerekirse tartışılır.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ORTAKÖY SALDIRISINI ÖVENLER HAKKINDA BİR İŞLEM YAPILACAK MI?

Geçen hafta bir şey söyledim son derece bilinçli şekilde. Sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir alan değildir. Dedim. Ne kadar haklı olduğumu Ortaköy saldırısından sonra gördük. Bununla ilgili olarak provokatif olarak kullanılan bütün sosyal medya hesaplarını takip ediyoruz. Burası dingonun ahırı değil. Üç beş tane sosyal medya trolünün bu milletin arasına nifak sokmasını izleyecek değiliz.

347 sosyal medya hesabı milletin arasına düşmanlık tohumları ekecek şekilde görüldüğü içi inceleme başlatıldı.

Sosyal medya servis sağlayıcıları ile çok yakın diyalog geliştirdik. Twitter, Facebook, Youtube ile çok yakın ilişki sağladık. Terör örgütlerine destek sağlayan hesapların kapatılması konusunda anlaşma sağladık.Çok sayıda trol kasıtlı olarak köpürtmektedir. Bunlardan mahkemeler hesap soracaktır.

Kamupersoneli.net | ANKARA