Gündem

Numan Kurtulmuş'tan yeni bedelli askerlik açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, terörle mücadelenin had safhada olduğuna dikkati çekerek bir çalışma yapılmadığını belirtti. Kurtulmuş, “Yakın dönemde de bu konunun gündeme gelmesi mümkün değildir” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bedelli askerlikle ilgili açıklama yaptı.

“Türkiye’nin şu ortamında, terörle mücadelenin bu kadar had safhada olduğu bir ortamda bedelli askerlik konusuyla ilgili herhangi bir çalışma Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığında mevcut değildir” diyen Kurtulmuş, “Yakın dönemde de bu konunun gündeme gelmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI FİKRİ IŞIK’TAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Bedelli askerlik kısa ve orta vadede gündemimizde yok. Terörle mücadele ediyoruz ayrıca Fırat Kalkanı Harekatını yürütüyoruz. Bir tarafta kendi canlarını hiçe sayarak vatani görevini yapan askerler varken, bedelli askerliği konuşmamız mümkün değil. Şartlar değişirse ben bir şey diyemem. 

Türkiye’nin yeni savunma konseptine ihtiyacı var. Tehdit önceliklerine göre Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeni bir yapılanmaya gitmesi gerekiyor. Konu ile ilgili olarak kaç kişilik orduya ihtiyaç var, söz konusu birlikler nerede konuşlandırılacak, minimum sayı ne olacak…

Bunlara göre her yıl belli bir askere ihtiyacımız olacak, fazlası olursa bedelli düşünülebilir. Bunun birkaç sene alacağını düşünüyorum. Gençlere tavsiyem meşru mazereti olmayanlar askerliğe başvurularını yapmaları.”

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Bir Yorum

  1. Yeter ya bu aynı bedelli haberlerinden herhalde bütün bakanlara söyleteceksiniz kısa ve orta dönemde bedelli düşünmüyorz diye