Gündem

O ilde kırmızı alarm verildi! Şoke eden görüntü!

Diyarbakır’da artmaya devam eden koronavirüs vakalarının ne kadar büyük boyutta olduğu bir kere daha gözler önüne serildi. Pandemi hastanesinde yaşanan yoğunluk, gece boyunca hemen hemen her odasının ışığının yanmasıyla birlikte göründü. Konuyla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Turan, açıklamasında, “Durum alarm verici” dedi.

DURUM PARLAK DEĞİL

Diyarbakır’da son dönemde artan vaka artışları ve hastanedeki duruma ilişkin Diyarbakır Tabip Odası (DTO) Başkanı Elit Turan, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Sahadan arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre 700’e yakın hastanın yatarak tedavi gördüğü ve 100 civarında hastanın da yoğun bakımda tedavi edildiğini biliyoruz. Maalesef durum pek parlak değil, alarm verici durumda. Kamu hastanesi ful kapasite çalışıyor. Ancak biri taburcu olunca başkası yerine alınabiliyor. Hasta sirkülasyonu ancak böyle oluyor”

YATAK SAYISI YETMİYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Turan, dün bir hekim arkadaşının test sonucunun pozitif çıktığını belirterek, şu açıklamayı kaydetti:

“Öğleden sonra yoğun bakımda yer boşalınca oraya götürüldüğünü öğrendik. Hasta sikülasyonu yer boşaldıkça oluyor. Hastanelerde yeni yerlerin açıldığını da öğrendik, yatak sayısı arttırıldı. Şimdi vaka sayısı da aynı oranda arttığı için yetemiyor maalesef”

DİYARBAKIR’DA 4 KAYBIMIZ VAR

Diyarbakır’da 6 Ağustos’a kadar 346 sağlık çalışanının enfekte olduğunu, ve 2 hafta içerisinde bu sayısının 438’e çıktığını ifade ederek, şu bilgilendirmeyi kaydetti:

“4 Ağustos’ta bir hekim arkadaşımızı kaybettik. Geçtiğimiz hafta da bir sağlık emekçi arkadaşımızı kaybettik. Dünde hastanede çalışan bir tekniker arkadaşımız yaşamını yitirdi. Şu an Diyarbakır’da 4 kaybımız var”