Gündem

O ilden kötü haber geldi! Son 48 saatte vaka rekoru kırıldı!

Karabük’te 13 gündür pozitif vakaya rastlanmaması herkesi sevindirirken, son 48 saat içerisinde vaka rekoru kırıldı. İldeki toplam vaka sayısı 125’e ulaşırken, 83 kişinin tedavisine hastanede devam ediliyor. Geçtiğimiz günlerde de salgın sebebiyle bir kişi hayatını kaybetmişti.

83 KİŞİ TEDAVİ GÖRÜYOR

Kent içinde son 48 saatte 40 yeni vakanın tespit edilmesi İl Sağlık Müdürlüğü’nün filyasyon çalışmaları sayesinde mümkün oldu. Kent içerisinde toplam da 125 vaka bulunuyor. 125 vakanın 83’ü Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altında. 41 kişi ise evlerinde tedavi görmeye devam ediyor.

KARABÜK VALİSİ UYARDI

Konuyla ilgili Karabük Valisi Fuat Gürel’den uyarı geldi. Gürel yapmış olduğu açıklamasında, şu ifadeyi kaydetti:

“Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi ilimizde de son birkaç haftadır pozitif vakalarda artış görülmektedir. Korona virüsle mücadelemizin ikinci aşaması olan kontrollü sosyal hayat kısmında kurallara uyma hepimizin sorumluluğundadır. Devletimiz tüm kurumlarıyla beraber virüsle mücadelede her türlü tedbiri almaya devam etmektedir. Lütfen bizler de belirlenen kurallara uyalım. Biran önce normal hayata dönebilmek için kalabalık ortamlardan kaçınalım, bir müddet evlerimizde misafir ağırlamayalım, düğün, nişan ve sünnet gibi toplu etkinliklerde oldukça dikkat edelim. Virüsle mücadelede başarılı olmamız hepimizin kurallara uymasıyla mümkündür. Kendinizi, sevdiklerinizi korumak sizin elinizde. Unutmayın kontrol sizde”