Gündem

O ilimizde flaş corona virüs kararı! Giriş ve çıkışlar yasaklandı

Ardahan’ın Göle ilçesinde corona virüsü salgını kapsamında pozitif vakaların çıkmasından dolayı önemli bir karar alındı. Bu karar kapsamında bir köy karantinaya alınırken jandarma ekipleri tarafından giriş çıkışların kapatılması için önlem alındı. 

GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Koyunlu köyünde, Kovid-19 vakaları tespit edilmesi üzerine çalışma başlatıldı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulun tarafından çok önemli bir karar verildi. Bu karar kapsamında hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla köyde 14 gün karantina uygulanıyor.

Jandarma ekiplerinin önlem aldığı köyün giriş ve çıkışı kapatıldı.

İL VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI 

Ardahan Valisi Hüseyin Öner de sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve açıklamasında corona virüsüne karşı alınan önlemlerin önemine dikkati çekti. Ayrıca Öner açıklamalarının devamında havaların soğuması nedeniyle özellikle kapalı mekanların yoğunlukta kullanılmaya başlandığını belirterek bu alanlarda tedbirlerin artırılmasını ve mekanların daha çok havalandırılmasını istedi.

Karantina kararına uymayanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı belirtilerek İl Hıfzıssıhha Kurulunca geçen hafta kent merkezinde 97 dairelik site, Yayla Mahallesi’nde 2 sokak, Babaeski ilçesine bağlı Taşağıl köyü, Büyükmandıra beldesindeki Bağlar Sokağı, Pınarhisar ve Lüleburgaz ilçelerinde de birer ev karantinaya alındığı duyuruldu.