Gündem

O ilimizde kırmızı alarm verildi! Kontroller en üst seviyeye çıkartıldı!

Tatilciler, koronavirüs salgının olduğu dönemde bile, Bodrum’a akın ettiler. Binlerce aracın Bodrum’a giriş yapması üzerine emniyet güçleri harekete geçerek, kontrol noktasında uygulamaları en üst seviyeye çıkarma kararı aldı. Özellikle Ankara ve İstanbul’dan gelen vatandaşların ateşleri ölçüldü ve kimlikleri kontrol edildi.

YASAK BUGÜN KALKTI

Koronavirüs salgınında normalleşme sürecinin bugün ikinci ayağı uygulanmaya başladı. 1 Haziran itibariyle yasağın kalkması üzerine binlerce araç Bodrum’a giriş yaptı. Yasak kalkar kalmaz, ilk günde kentin girişinde araçlar kuyruk oldu. Emniyet güçleri de salgın sebebiyle tedbirlerini sıklaştırmaya başladı. İstanbul’dan tatil için bodrum’a gelen Mehmet Aktürk isimli vatandaş, konuyla ilgili, “Bodrum güzel, havası güzel, insanları güzel. Seyahat yasağının kalkmasını bekliyordum. 3-4 kere başvurdum reddedildim e-devletten. Sonra işte yasağı kaldırdı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve yola çıktık” ifadesini kullandı.

OTOBÜSLER DE KONTROL EDİLİYOR

Şehre girişte sadece özel araçlar değil, aynı zamanda otobüsler de kontrol ediliyor. Şehirler arası otobüslerle kente giriş yapan yolcuların da Torba uygulama noktasında durdurularak ekipler tarafından ateşleri ölçülüyor. Ateşi yüksek olan vatandaşlar ise sağlık kuruluşlarına gönderiliyor.

O ilimizde kırmızı alarm verildi! Kontroller en üst seviyeye çıkartıldı!

YOL ÇOK KALABALIKTI

İstanbul’dan Antalya’ya gelen Rasim Kahyaoğlu da pek çok vatandaşın İstanbul’u terk ettiğini belirterek, “Sabah yola çıktım. Yol baya kalabalıktı. Herkes İstanbul’u terk ediyor anladığım kadarıyla. Evim ve iş yerim burada. Hem işlerimi yapacağım hem de dinleneceğim” ifadesini kullandı.