Gündem

O ilimizde korkutan böcek istilası! Vatandaşlar tedirgin oldu!

İzmir’in Çiğli ilçesinin Atatürk Mahallesi’nde yaşan Atalar, bugün öğlen saatlerinde balkon böceklerin toplu bir şekilde hareket ettiğini fark etti. Bir anda binlerce böceğin uçuştuğu anları kamera altına alan Atalar, çektiği görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

HERKES ÇOK ŞAŞIRDI

Balkona çıktıklarında uçuşan böcekleri kayıt altına alan Atalar, iki saat boyunca böceklerin uçuştuğunu ifade etti. Yapmış olduğu açıklamasında, “Bugün öğlen saatlerinde bir ses duyarak evimin balkonuna çıktım ve bir anda binlerce böceğin uçuştuğunu gördüm. Hayatımda ilk defa böyle bir görüntüyle karşılaşıyorum. O anları kayda aldım ve sosyal medyada paylaştım. Herkes çok şaşırdı” ifadesini kullandı.

O ilimizde korkutan böcek istilası! Vatandaşlar tedirgin oldu!

İKİ SAAT SONRA ORTADAN KAYBOLDULAR

Gördüğü böcekler karşısına çok şaşırdıklarını ifade eden Atalar, böceklerin sanki çatıdan boşaltılığını ifade etti. İki saat sonra böceklerin ortadan kaybolduğunu ifade eden Erkut Atalar, açıklamasında, “Ben de gözlerime inanamadım. Böcekler yüksekte uçuyordu. Sanki birisi çatıya çıkmış da böcekleri boşaltıyor gibiydi. Mevsim geçişi dolayısıyla larvaların canlanmış olabileceğini düşündüm. İki saat sonra böceklerin istilası durdu ve hayat normale döndü” şeklinde devam etti.