Gündem

O ilimizde yeni koronavirüs tedbiri: Yan yana yürümek yasaklandı!

Sivas’ın Suşehri ilçesinde İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplandı. Salgın sebebiyle 3 kişiden fazla artık yan yana yürüyemeyecek.

EN FAZLA 3 KİŞİ YAN YANA YÜRÜYECEK

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için her geçen gün yeni bir önlem ve tedbir alınıyor. Uzmanlar, bu virüsün yakın temasla çok kolay bir şekilde bulaşabileceğini söylemesinin ardından Sivas’ın Suşehri ilçesinde yeni bir önlem alındı. Kaymakamlıkla beraber toplanan Suşehri ve Akıncılar İlçe Hıfzıssıhha Kurulu yeni bir karar aldı. Karara göre en fazla 3 kişi yan yana yürüyebilecek. 3’ten fazla kişin yan yana yürümesi, alınan karar kapsamında yasaklandı.

14 GÜN KURALINA DEVAM

İlçede, dışarıdan gelen vatandaşların 14 gün boyunca karantina altında kalma kararı uygulanmaya devam ediyor. İl dışından gelenler 14 gün boyunca evlerinden dışarıya çıkmayacak. Aynı zamanda toplu taşıma kullanımına da sınırlama getirildi. Özel aracıyla seyahat eden kişiler de araçlarında en fazla 3 kişi olarak seyahat edebilecek.

O ilimizde yeni koronavirüs tedbiri: Yan yana yürümek yasaklandı!

DAHA ÖNCE KARANTİNAYA ALINMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde, salgının daha fazla yayılmasını önlemek için Sivas’ın Akıcılar ilçesine bağlı Şenbağlar, Boyalı, Dilekli Koyunhisar ve Suşehri ilçeleri karantina altına alınmıştı. Sivas Valiliği’nin yapmış olduğu açıklamaya göre ilçelerin dışında Yıldızeli ilçesine bağlı Üyük, Koyulhisar’a bağlı Kurşunlu ve Yağcılar, Doğanşar ilçesine bağlı Darlık, Zara ilçesine bağlı Tuzlagölü Köyleri de karantina kapsamında olduğu ifade edildi. Toplamda 10 köy karantina altına alınmış oldu.

Valilik, yapmış olduğu bu uygulamayla, salgının ilerlememesini ve köylerin izole edilmesini amaçladığı ifade edildi.