Gündem

O Şehirde Vaka Sayıları, Yoğun Bakım ve Entübe Sayısı Artıyor

Çin’de ortaya çıkan ve 11 Mart’ta ülkemizde ilk defa görülen corona virüsü vaka sayısı son günlerde Batman’a artmaya başladı. Normalleşme sürecinde Batman’da vatandaşların sosyal mesafeye uymadığı, yasak olmasına rağmen birçok kişinin maskesiz dolaştığı görüldü. İl genelinde şimdiye kadar 67 kişi hayatını kaybetti ve şu anda 145 hastanede tedavi görüyor. Bu doğrultuda 34 vakanın yoğun bakımda 9 hastanın da entübe olduğu belirtildi.

Bir vatandaş artan vaka sayıları hakkında açıklamalarda bulundu ve Batman’da son zamanlarda tedbirlerini unuttuklarını ve buna bağlı olarak da vakaların arttığını vurguladı. 

“ÖLÜM VAKALARINA YANSIYOR”

Vatandaş açıklamalarında şu anda Batman’ın verilere göre Türkiye’de en çok vaka bulunan yedi ilden biri olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“Ne yazık ki buradaki ölüm vakalarına yansıyor. Batman’da ilk vaka 15 Mart tarihinde çıktı. 15 Temmuz’a kadar 30 ölüm yaşandı korona virüs kaynaklı fakat 15 Temmuz’dan 24 Temmuz’a kadar 10 günlük süreçte 37 vatandaş daha hayatını kaybetti. Vaka sayıları günlük 100 kişi buda tabloya olumsuz yansıyor. Bölgelere göre vaka sayılarına bakıldığında İstanbul’dan sonra en yüksek vaka sayıları Güneydoğu Anadolu Bölgesinde görülüyor. 170 vakanın 70 vakası sadece Batman’dan geri kalan 100 vaka ise diğer illerden çıkıyor.

“ÜRKÜTÜCÜ TABLO”

Bu ürkütücü bir tablo bunun önüne geçmek için herkesin istisnasız maske takması lazım, mümkün mertebe dışarı çıkmaması lazım, sosyal mesafe kuralına uyması lazım ve hijyeni mutlaka kullanması gerekiyor. Bunlar sağlanmadığı taktirde daha kötü tablo ortaya çıkacaktır. Kent merkezinde özelikle gençler ne yazık ki bu kuralların hiç birine uymuyorlar. Korona virüs vakaların artması en büyük nedenlerden bir tanesi ne yazık ki gençleridir. Yaşlılarımız dışarı çıktıklarında maske ve sosyal mesafe kurallarına uyuyorlar.

“TEBDİRLERE UYMAK LAZIM”

Ne yazık ki gençler bu kurallara uymuyor. Son günlerde özelikle düğünlerde bir patlama yaşandı. Sanki korna virüs yokmuş gibi düğünler yapılıyor konvoylar, halaylar çekiliyor. Bunlar doğru değil bu süreçte doğru değil bunlardan kaçınmak lazım tedbirlere uymak lazım”