Gündem

Ocak Ayında Herkesin Maaşı Artacak!

2018 yılının başlamasıyla birlikte Ocak ayında, çalışan bütün kesim ile birlikte emeklilerinde maaşlarında artışlar olacak. 

Çalışanların ve emeklilerin maaşlarında gerçekleşecek artışların bir bölümü belli olurken bazıları içinse ipuçları geldi. İşte detaylar,

MEMUR MAAŞLARINDA BEKLENEN ARTIŞLAR

* Ocak ayının başlamasıyla memur maaşlarında toplu sözleşme kapsamında yüzde 4 artış olacak. Ayrıca bu rakamın üzerine 2017’nin ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 4’ü aşmasına halinde ek zam eklenecek. Bu durumda, maaşlarda 108 ile 417 lira arasında artış olması beklenirken, en düşük memur maaşı 2 bin 721 liradan 2 bin 829 liraya çıkacak. 

ASGARİ ÜCRET ARTACAK

* Hali hazırda net bin 404 lira 6 kuruş, brüt bin 777 lira 50 kuruş olan asgari ücrete Ocak ayında zam gelecek. Asgari ücrete gelecek zammı sgari Ücret Komisyonu tarafından belirleyecek. Geçtiğimiz yıl asgari ücrette yüzde 8 artış olmuştu, bu yılda aynı oranda zam verilirse net asgari ücret bin 516 liraya çıkacak. Brüt asgari ücret ise bin 919 lira 70 kuruş seviyesine yükselecek.

SSK VE BAĞKUR EMEKLİSİ

* SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aldıkları maaşlarda da Ocak ayında artış sağlanacak. 2017’nin ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranına göre zam yapılacak olan emekli maaşlarında öngörülen zam oranı ise yüzde 3 ila 5 arasında. Ayrıca Ocak’ta aylıklar artacağı için, her ay verilen maaşların yüzde 4’ü oranındaki ek ödeme de yükselecek. 

İŞSİZLİK MAAŞIDA ARTACAK

*Ocak ayında yaşanacak ücret artışlarından biride işsizlik maaşında olacak. Asgari ücretteki artışla birlikte işsizlik maaşında taban ve tavan tutarlar da yükselecek. İşsizlik maaşı son 4 aylık ortalama brüt kazancın yüzde 40’ı oluyor. Ancak bağlanacak maaş, brüt asgari ücretin yüzde 80’ini aşamıyor. Binde 7.59’luk damga vergisi kesintisiyle, bu yıl işsizlere ayda en az 705 lira 60 kuruş, en çok da bin 411 lira 20 kuruş ödeniyor. Asgari ücretteki artışla bu tutarlar yükselecek. Brüt asgari ücret bin 919 lira olursa, en düşük işsizlik maaşı 767,88 liraya, en yüksek işsizlik maaşı da bin 535 lira 76 kuruşa çıkacak. Damga vergisi dikkate alındığında işsizlere en az 762,05 lira, en yüksek de bin 524 lira 10 kuruş verilecek.

65 YAŞ ÜSTÜ MAAŞLARINDA DA ARTIŞ OLACAK

* Devlet tarafından 65 yaş üzerindekiler her üç ayda bir maaş ödeniyor. 3 ayda bir 754 lira maaş alan 65 yaş üstü vatandaşlara yapılan ödemeler, memur maaşlarında yaşanacak artışla birlikte artacak. 65 yaş üstü vatandaşlara ödenen tutarın 784,64 liraya yükselmesi öngörülüyor. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. her zamnki gibi asgari ucrete yok deneck kadar az zam var millet o parayla kirami versn cocuk mu okutsn karnini mi doyursn faturalari hic katmadm hadi soruyorm size ne yapsn.?

  2. memura yetmiyen maas asgari ucretliye nasil yetsin memurun parasi ne kadar yuksek olursa olsn az diyolar yetmiyo diyorlar zam ustune zam aliyorlr peki ayni asgari ucrete neden yapilmiyo.???

  3. Yaptığınız işi adaletli yapın ozaman 7 8 bin alan işçi varsa bin besyuz alanda evini gecindirmeye çalışıyor Erdoğan 60 000 ayda alırken bizlerde acgeziyoruz ev alamıyorum gu