Gündem

Öğrenci Affı İle 500 Bin Kişi İçin Üniversite Yolu Açılıyor

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım tarafından hükümetin sosyal reform paketi açıklandı. Açıklanan reform paketinin için öğrenci affı da yer alıyor. Buna göre çeşitli nedenlerden dolayı üniversite eğitimini yarıda bırakan yaklaşık 500 bin kişiye bu reform paketi umut oldu.

AKADEMİK KADEMELER DE YARARLANABİLECEK

Evlilik ve iş nedeniyle başka şehre yerleşen başka üniversite yatay geçiş yapabilecek, askerde olan terhisin ardından iki ay içinde başvuruda bulunabilecek. Bunun yanı sıra bu öğrenci affından TUS, DUS öğrencileri başta olmak üzere bütün akademik kademeler yararlanabilecek.

Konu ile ilgili olarak bu düzenleme yürürlüğe girdiğinden 4 ay içinde öğrenci affından yararlanmak isteyenlerin ilişiği kesilen üniversiteye başvuru yapması gerekmektedir. Bu paket için görüşmeler bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinde başlayacak. Öğrenci affının detayları ise haberimizde…

2018-2019 EĞİTİM DÖNEMİNDE ÖĞRENİME BAŞLAYACAKLAR

Üniversitede hazırlık, lisansüstü dahil kendi isteğiyle ilişiği kesilen, kazandıkları halde kayıt yaptırmayanlar başvurabilecek. Ayrıca Sabah Gazetesinden Hazal Ateş’in aktardıklarına göre terör suçundan dolayı hüküm giyenler, terör örgütlerine üyeliği, irtibatı bulunanlar düzenlemeden faydalanamayacak. Düzenleme yürürlüğe girdikten 4 ay içinde ilişiği kesilen üniversiteye başvuru yapmaları gerekiyor ve başvuru yapan adaylar 2018 – 2019 eğitim öğretim yılında öğrenime başlayacaklardır.

TERHİSLERİ TAKİP EDEN 2 AY İÇİNDE BAŞVURU YAPABİLECEKLERDİR

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte askerde olanlar ise terhislerini takip eden iki ay içinde başvurabilecek. Evlilik, iş veya herhangi bir nedenle başka şehre taşınan kişilere, eğitimini bulundukları illerdeki üniversitede devam ettirmek isteyenlere kolaylık sağlanıyor. İkametini belgelendirenler taban puanları tutan eşdeğer bir bölüme geçiş yapabilecek. Bunun için bulundukları ildeki yükseköğretim kurumlarının senatolarının da uygun görmesi gerekiyor. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. üniversite mezunu işsiz sayısı daha da artar tabii atama atama diye inim inim inletilecek yeni bir kitle daha, atamaları seçim sonrasına at oyları al kaderine terk et gitsin demi