Gündem

"Öğrenci Kenti" Eskişehir'de Kira Avantajı

Anadolu ve Osmangazi üniversitelerinde okuyanlar ile Açıköğretim sisteminden yararlananların oluşturduğu 160 bine yakın öğrenci Eskişehir’de, internet, elektrik, su, doğalgaz dahil 350 ile 700 lira arasında değişen rakamlarla barınma imkanı bulabiliyor.

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diğer illere göre Eskişehir’de yaşam standartlarının öğrenciler için daha ideal olduğunu vurguladı. Yaptıkları araştırmalar sonucunda özel yurtlardaki aylık kira fiyatlarının 350 ile 700 lira arasında değiştiğini anlatan Çelik, şöyle konuştu:

“Eskişehir’de yaklaşık 160 bin öğrenci bulunuyor. 2 üniversiteye sahip kentimizin halkı ve esnafı, öğrencilerin yaşam standartlarını düşünerek hareket ediyor. Komşu kentlerimize baktığımızda genellikle 6 aylık ya da 1 öğrenim yılının tamamı için peşinat talep edilebiliyor. Kentimizde ise bu rakamlar çok farklı. Yani 1 aylık kira bedeli kadar depozito ile ev kiralamak Eskişehir’de mümkün. Öğrenci, interneti, elektriği, suyu, doğalgazı dahil 350 ile 700 lira arasında değişen rakamlarla kentte barınma problemini çözebiliyor.”

Ulaşım konusunda da kentin, öğrencilere avantaj sağladığını aktaran Çelik, “Burada ev sahibi olup kiraya veren ya da apart işletenler, geçen seneki fiyatları uyguluyor. Anne babaların gözleri arkada kalmasın, buradaki tüm özel yurt işletmeleri kaliteli ve kontrollü çalışmaktadır.” diye konuştu. 

“Öğrencinin valizini alıp gelmesi yeterli”

Çelik, Eskişehir halkı ve esnafının iç içe olduğu öğrenciyi destekleyen bir politika uyguladığını dile getirerek, “Kentimiz gerçekten öğrenciler için biçilmiş kaftan. Öğrenci valizini alıp gelse kafidir. Kefil istemeyen, zorluk çıkarmayan bir yapıya sahip halkımız. Ayrıca kentin ülke olarak bulunduğu coğrafi durum da elbette çok önemli. Bazen öğrencilerin sabah okula gelip akşam Ankara’daki evlerine döndüğünü biliyoruz. Hızlı trenin bu anlamda faydası çok büyük.” dedi.

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odasınca örnek gösterilen özel bir yurdun işletmecisi Derya Fenlibilek de 60 kişi kapasiteli işletmede, kayıt döneminin açılmasıyla öğrenci kabul etmeye başladıklarını söyledi. 

Fenlibilek, sadece kız öğrencilere hizmet verdiklerini, ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla kendilerine emanet edip gittiklerini ifade etti.

“Her şey dahil” aylık kiralarının 500 ile 600 lira arasında değiştiğini aktaran Fenlibilek, hizmetlerin içinde 24 saat sıcak su, sınırsız internet, ısınma, elektrik ve spor ile etüt salonu imkanı bulunduğunu söyledi.

Kamupersoneli.net | AA