Gündem

Öğrenciler Jandarma Komutanlığı’nı Ziyaret Ettiler

  İstanbul İl Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Yaşar Doğu İlkokulu öğrencileri, birimleri gezdikten sonra jandarma personeliyle bir araya geldi.

Öğrencileri, nizamiye kapısında İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan ve diğer rütbeli personel karşıladı.

Jandarma Genel Komutanlığının tarihinin anlatıldığı fotoğraflar gösterilen öğrencilere, jandarma köpekleriyle hazırlanan gösteri izletildi. Çocuklar, arama ve kurtarma köpeği Gezer, narkotik köpeği Vadi ile iz ve takip köpeği Dev’in özel parkurdaki gösterini ilgiyle takip etti. Çocuklar, alkışlarla izledikleri gösterinin ardından köpekleri dakikalarca sevdi.

Daha sonra İl Jandarma Komutanlığı makam odasına geçen çocuklardan biri Sercan’ın makamına oturarak, sembolik olarak İstanbul İl Jandarma Komutanlığını temsil etti.

Jandarma asayiş timi, mobil asayiş karakolu, trafik ekibi, motosikletli asayiş timi, olay yeri inceleme ekibi, sualtı arama kurtarma timini gezen çocuklar, jandarma görevlilerinden bilgi aldı. İlkokul öğrencilerinin en çok dikkatini çeken ise sualtı arama kurtarma timi oldu. Çocuklar sualtı kamerası, sualtı aydınlatma feneri, dalış malzemeleri, soluma gazı makinesi, sualtı sonarı, derinlik ölçme cihazını inceledi.

Öğle yemeğinin ardından öğrenciler, jandarma personeli ile uçurtma uçurarak, top oynadı.

Öğrenciler, İstanbul İl Jandarma Komutanlığına gelmekten çok mutlu olduklarını, askerlerle keyifli bir gün geçirdiklerini ve birçok yeni şey öğrendiklerini anlattı.

Yaşar Doğu İlkokulu Müdürü Ali Fuat Çelebi ise askerle sürekli iç içe olmanın güzel bir duygu olduğunu ve bu duyguyu her zaman yaşamak gerektiğini belirtti. Çocukların askerle kaynaşmasının sağlanması gerektiğini ifade eden Çelebi, “Öğrencileri askerimizle kaynaştırmak amacıyla düzenlediğimiz program gayet başarılı oldu. Öğrencilerimiz bu atmosferde yeni bilgiler ve kazanımlar elde ettiler.” dedi.

Jandarma personelinin hediye paketleri verdiği öğrenciler etkinliğin ardından okullarına döndü.

Tüm kamu ve güncel haberlere en hızlı, en doğru şekilde ulaşmak için kamupersoneli.net sitemizi ziyaret edebilirsiniz. İstediğiniz her yerde bize ulaşabilmek için ise android uygulamamızı yüklemeniz size kolaylık sağlayacaktır.