Gündem

Öğretmen Atamalarında En Çok Kontenjan Ayrılan 5 Branş

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlana duyuruda 20 bin sözleşmeli öğretmen alım ilanının çıktığı ifade edildi.

Bundan önce yaptığımız haberimizde ise 20 bin öğretmen alımı hakkında detayları ziyaretçilerimizle paylaşmıştı. Bu yazımızda ise kamupersoneli.net olarak öğretmen atamalarında en çok kontenjan ayrılan 5 branşı aktarıyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuru yapacak olan adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Genel şartların detayları için TIKLAYIN.

Başvuru yapacak olan adaylar başvurularını “http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr” web adresleri üzerinden gerçekleştireceklerdir. Bunun yanı sıra adaylar 5 adet sözlü sınav merkezi seçeceklerdir. 

ATAMA TAKVİMİ

Ön Başvuru Alınması, Sözlü Sınav Merkezlerinin İlanı ve Sınav Merkezi Tercihlerinin Alınması 2 Mart 2018 ile 8 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Bunun ardından 16 Mart 2018 tarihinde adayların sözlü sınavlara alınacağı sözlü sınav merkezleri ilan edilecektir. Ayrıca sözlü sınavlar ise 14 Nisan 2018 ile 8 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Tüm bunların yanı sıra Sözlü sınav sonuçlarının ilanı, sonuçlara ilişkin itiraz ve atama sürecine ilişkin diğer hususlar daha sonra http://meb.gov.tr ile http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden yayımlanacaktır.

EN ÇOK KONTENJAN AYRILAN 5 BRANŞ 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 20 bin öğretmen alımı başvuru kılavuzuna göre en çok kontenjan ayrılan 5 branşı ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Buna göre;

1-) 1453 kontenjan ile İlköğretim Matematik Öğretmenliği,

2-) 1676 kontenjan ile Okul Öncesi Öğretmenliği,

3-) 1907 kontenjan ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği,

4-) 2002 kontenjan ile İngilizce Öğretmenliği

5-) 3806 kontenjan ile Sınıf Öğretmenliği yer alıyor.

Bir Yorum

  1. Elsanatları sayısı 5 mi,1907 mi.Din k. dururken bize bu sayı verilir mi acaba?

  2. yahu sayfa admini din k. 1907! biz degil!

  3. Sosyal Bilgiler ogretmenlerinin alım sayısı ne zaman adil olacak?Psikolojimiz artik dayanmiyor…

  4. Biyoloji bölümü 68 kişi ne demek bu il sayısı kadar bile değil.

  5. Felsefe öğretmenleri pardon da ne is yapacak. Yetkililer cevap verebilir mi. Bosunami okuduk bu bölümü, inan bizlere cok yazik oldu. Bu duruma düşürenler utansin.