Gündem

Öğretmene Şiddet Uygulayanlara Kamu Davası Açılsın Önerisi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan öğretmene şiddet olaylarına ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan konuya dair açıklamalarında Milli Eğitim Bakanlığı’na seslenerek bazı önerilerde bulundu.

ÖĞRETMENE ŞİDDETE KAMU DAVASI AÇILSIN

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan konuya ilişkin değerlendirmelerinde son dönemlerde gündeme gelen öğretmene şiddet olaylarını hatırlattı. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nı konu ile ilgili adım atmaya çağıran Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan bu tür saldırılarda bulunanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. 

Öğretmene şiddet konusunda da bazı taleplerde bulunan Talip Geylan bu tür saldırıları yapanlara kamu davası açılmasını istedi. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın Yapmış Olduğu Açıklamalar

“Kayseri Melikgazi ilçesi Kadı Burhanettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Gülhan Şaşmaz okuldan uzaklaştırılan bir öğrenci tarafından bıçaklandı. Çok şükür öğretmenimizin hayati tehlikesi yok. Yeter artık! Bu saldırılara daha nereye kadar tahammül edilecek? MEB’e çağrıda bulunuyoruz: Öğretmene şiddet sorumluları en ağır şekilde cezalandırılması ve hatta bir şikayete gerek kalmadan sorumlular hakkında kamu davası açılarak takip edilmesi hususunda yasal düzenlemeler yapılmalıdır. MEB, çalışanların güvenliği için sorumluluk almalıdır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA