Gündem

Öğretmenevinde öğretmen olmayanlar kalabilir mi?

Öğretmenevi öğretmenlerindir’ başlı altında birçok öğretmen sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyor. Öğretmenlerin tek isteği ise, kendilerinin kullanımına sunulan öğretmenevlerini kullanabilmek. İddialara göre birçok öğretmen, öğretmenevlerinde öğretmen olmayan kişilerin kaldığı ve bundan dolayı da yer bulmakta sıkıntı yaşandığı söyleniyor. Konu ile ilgili paylaşım yapan öğretmenler, kendilerinin DSİ, Polis ve ordu evlerine alınmadıklarını vurgulayarak öğretmenevlerine de öğretmen olmayan kişilerin alınmamasını istiyorlar.

Öğretmenevinde öğretmen olmayanlar kalabilir mi?

Peki Öğretmenevlerinde kimler kalabiliyor?

Öğretmenevlerinde, sadece üye öğretmen ve eğitimcilerle yakınları değil, aynı zamanda kamu kurumlarında çalışanlar ve kamu kurumlarından emekli personeller ile normal sivil vatandaşlar da konaklama ve lokal hizmetlerinden faydalanabilmektedir.

Öğretmenler ve yakınları, öğretmenevlerinde özel bir indirimle ve öncelikli olarak konaklarlar.

Öğrenciler öğrenci belgelerini göstererek, kamu kurum çalışanları ve emeklileri ise kamu kurumlarında çalışma veya emeklilik kartları, belgelerini gösterdikleri takdirde yine indirimli olarak öğretmenevlerinin otellerinde konaklayabilir ve diğer hizmetlerden faydalanabilirler. Ayrıca bu kişilerin eşleri ve çocukları, öğretmenevlerinden kart çıkartılarak yine aynı indirimle konaklama ve diğer hizmetlerden faydalanabilirler. Öğretmenevi kartları 1 yıl geçerlidir ve her yıl yenilenmesi gerekmektedir. Detaylar için, en yakın öğretmenevine gidip bilgi alabilir ve kart çıkartırabilirsiniz.

Dışarından gelen normal sivil vatanaşlar da öğretmenevlerinde cüzi bir fiyat farkı ödeyerek konaklayabilir ve öğretmenevi bünyesindeki restoran, lokal, çay bahçesi, spor salonu, kuaför vb. diğer hizmetlerden de faydalanabilirler. Bir çok vatandaş öğretmenevlerinin bu hizmetlerinden faydalanabileceğinden habersizdir.

Öğretmenevlerinin en büyük avantajları, otel odalarının konaklama fiyatları ve aynı şekilde yeme-içme-restoran hizmetleri ücretleri bakımından diğer yerlere göre daha uygun olması, resmi kurum güvencesinde ve eğitimli, devlet terbiyesi almış personel eşliğinde hem ucuz hem de güvenli bir şekilde kalabilecekleri yerler olmasıdır.

Bir Yorum

  1. Öğretmen evi vatandaşın vergisiyle yapilacak. 5 bin tl maaş alan ogretmen yari ucretle kalabilecek. Ama vatandaş hiç kalamayacak. El insaf yahu..

  2. asgari ücretliler kalıyor öğretmenevinde ,parası olan kalmıyor niye bu kadar ağlıyorsunuz,gidin biraz paranızı harcayın iyi otellerde iyi yerlerde ,yılın yarısı zaten çalışmadan maaş alıyorsunuz gerçekci olun ,bu ülkede boşluktan en çok yorum yapan hep ağlayanların başında siz geliyorsunuz.

  3. Öğretmenevleri öğretmenlerin maaşıyla yapılmamış. Devletin malidir. Isminin dahi ogretmenevi olması çok saçma.