Gündem

OHAL 3 AY UZATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan bakanlar kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulunuyor. Numan Kurtulmuş: ” Yenikapı ruhunun yeni bir ruh olarak demokrasi yanlısı, milli birlik yanlısı, memleketin sorunlarını diyalogla çözme yanlısı yeni bir siyaset dili ve uslubunu ortaya koymasını temenni ediyoruz. Ayrıca bu dönemde TBMM’nin önemli meselelerle karşı karşıya olduğunu ifade etmek isterim. Türkiye bir taraftan terör örgütlerinin bütününe karşı mücadelesini sürdürecek, diğer taraftan 2023 hedeflerine erişim için yeni bir atılım ruhu ile hareket edecek. Bu atılım ruhunun ortaya çıkacağı yer TBMM’dir.

İktidar partisi ile , muhalefeti ile milletin temsilcisi olan 550 milletvekili arkadaşımızın tamamının büyük bir atılım ruhu ile hareket edeceğini temenni ediyoruz. Türkiye terör örgütleriyle mücadele ederken, hem demokratik standartları yükseltme için kararlılığını sürdürecek, hem Türkiye’nin ekonomik bakımdan daha ileriye gitmesi için , hem terörü yok etmek için katkı sunmak çalışmak olacaktır.

4 BAKANLIK SUNUM YAPTI

Bugünkü Bakanlar Kurulu Toplantısında bakanlıklarımız  ( İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı) sunumlarını gerçekleştirdi. Bu dört bakanlığımızı ilgilendiren, Türkiye’nin gündemini de ağırlıklı olarak işgal eden konular üzerinde çok detaylı görüşmeler, konuşmalar yapıldı. Bu çerçevede İçişleri Bakanlığı’mız FETÖ, PKK ve DAEŞ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelede gelinen noktayı tüm teferruhatlarıyla bakanlar kurulumuza takdim etmiş oldu. Bundan sonraki süreçte personel, teknoloji ve istihbarat bakımından gerekli düzenlemelerin neler olacağı konusundaki görüşlerini paylaştı.

 Adalet Bakanlığı’mız çeşitli konularla ilgili gelişmeleri bakanlar kuruluna taşımıştır. Bunlardan birisi cezaevlerindeki son durumun gözden geçirilmesi. Darbecilerin mahkeme süreçleri ile ilgili gelişmelerin paylaşılması, ve özellikle FETÖ liderinin FETO’nun Türkiye’ye iade edilmesi ile ilgili olarak bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmalar. Biliyorsunuz 15 Temmuz öncesi 4 dosya ABD’ye (FETÖ’nün iadesi ile ilgili) sunulmuştu. 15 Temmuz’dan sonrada tutuklama talebiyle ilgili olarak hazırlanan dosya Amerikan makamlarına 10 Eylül 2016 tarihinde takdim edildi. Amerikan makamları da bu belgeleri aldıklarını 23 Eylül 2016 tarihinde Türkiye’ye bildirdi.


Bizim FETÖ konusundaki tavrımız açıktır bunu bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Türkiye 15 Temmuz’da büyük bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır .Bu toprakların gördüğü en büyük ihanetle karşı karşıya kalmıştır. Bu darbe girişiminin başındaki kişi 15 Yıldır ABD’de bulunan FETO’dur. Bu kişinin Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili olarak amerikan makamlarının üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi için gerekli görüşmeler yapılıyor.  

OHAL’İN UZATILMASI

19 Ekim’de sona erecek olan OHAL’in uzatılması ve 19 Ekim günü saat gece yarısından itibaren 90 gün süreyle OHAL’in yenilenmesi kararıdır. Bildiğiniz gibi bu karar Milli Güvenlik Kurulu’nun geçen haftaki toplantısında alınan bir tavsiye kararıdır. Bakanlar Kurulumuzda bu tavsiye kararına uyarak OHAL’in uzatılması kararını almıştır. Hayırlı uğurlu olsun. Türkiye terör örgütleriyle mücadelesini kararlı bir şekilde yürütecektir. Bunun için ne gerekiyorsa AB’nin tabirini kullanalım ‘ Bu adımlar atılacak’ . 

DETAYLAR GELİYOR