Gündem

OHAL İnceleme Komisyonu Başvurularında Son Gün

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, OHAL Komisyonuna müracatların 14 Eylül 2017 tarihinden itibaren sona ereceğini açıkladı.

Müracaatlar Bugün Son

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, OHAL Komisyonunun göreve başladığını ve müracaatların bugün bittiğini kaydetti. Düne ait, 98 bin 252 müracaatın olduğunu belirterek; “Neredeyse tamamı müracaat etmiştir. Bir kısmı dava yolu açık olduğu için, bu komisyona müracaat etmiyorlar, Örneğin hakim-savcılar” açılamasını yaptı.

Seçim Vaktinde Yapılacak

Erken seçim tartışmalarına da eğinen Bekir Bozdağ; “Muhalefetin kendi beklentilerini ifadesi var ortada ama bir erken seçim söz konusu değildir. Bildiğiniz gibi AK Parti iktidara geldiği günden bugüne kadar seçimleri vaktinde yapmak konusunda bir gelenek de oluşturdu. 2007’de zorunlu birkaç ay erken gidildi ama ondan sonraki seçimlerin hepsi vaktinde yapıldı.

Onun için biz bu geleneğimizi devam ettireceğiz. Seçim, 2019’un 3 Kasımında yapılacaktır” açıklamasında bulundu.

PKK’ya Destek Verirsen Çelengin Kaldırılır

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’nin şehit cenazesine gönderdiği çelengin kaldırılmasına dair; “Bunlar şehit yakınlarını mahkemelerde, savcılıklarda süründürüyorlar. Şehit yakınları senin çelengini niye orada görmek istemiyor?

Sen şimdi PKK’ya bu desteği atarsan, şehit yakınları senin çelengini cenazesine koymaz. Şimdi düşünün, PKK hakkında böyle bir yaklaşım ortaya koyuyor ve teröristlerle ilgili bu değerlendirmeyi yapıyor, öte yandan da şehidin babasını, ablasının kocasını, amcasının çocuklarını ‘Bizim çelengimize siz niye bunu yaptınız’ diye mahkeme koridorlarında süründürmek için avukatı vasıtasıyla suç duyurusunda bulunuyor. Olacak bir şey mi bu?” açıklamasında bulundu.

Kamupersoneli.net – ANKARA