Gündem

OHAL İnceleme Komisyonu Dosyaları Karar Aşamasında

Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu, kapatılan kurum ve kuruluşlara ilişkin bazı başvurularda karar aşamasına geldi. OHAL Komisyonu almış oluğu kararı 2 hafta içerisinde duyuracağını açıkladı.

Karar Aşamasına Gelindi

Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilenler, bursu kesilen öğrenciler, rütbeleri alınan emekli güvenlik personeli ve kapatılan kurum ile kuruluşlara ilişkin başvurularda karar aşamasına gelindi.

Elde Edinilen bilgilere göre; Resmi Gazete’de yayımlanan 685 sayılı KHK ile kurulan ve 22 Mayıs’ta göreve başlayan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonuna, bugüne kadar 102 bin 432 başvuru yapıldı.

Ayrıca, komisyon kurulmadan önce yapılan eski başvurular, mahkemelerce gönderilen ile kurumlardan istenilen bilgi ve belgeleri içerenlerle birlikte yaklaşık 165 bin dosyanın tasnifi tamamlandı. Komisyon, diğer dosyaların da tasnifini sürdürüyor.

Başvuru Süreci Tamamlandı

Kamudan ihraç edilenleri de kapsayan ve 27 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanan 693 sayılı KHK ile yapılan işlemlerle ilgili komisyona müracaat için tanınan 60 günlük süre 23 Ekim’de sona erdi. Böylece şu ana kadar yayımlanan KHK’larla gerçekleştirilen işlemlere yönelik başvuru süreci tamamlandı.

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu, iş akdi feshedilenlerin açtığı davalara ilişkin mahkemelerden görevsizlik kararı verilerek gönderilen dosyalarla ilgili çalışmasını tamamladı. Komisyon, bu dosyaları, KHK ile yapılan işlemleri içermedikleri gerekçesiyle mahkemelere iade etmeye başladı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA