Gündem

OHAL İnceleme Komisyonu Ne Zaman Göreve Başlayacak? Başbakan Yıldırım Açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, “Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu”na katıldı. Başbakan Binali Yıldırım burada bir konuşma yaparak gündem değerlendirmesinde bulundu. Başbakan Binali Yıldırım “İhanetinin bedelini ödemeyen tek bir FETÖ’cü kalmayacak” diyerek sözlerine şöyle devam etti;

“ŞEHİT YAKINLARININ YANINDA OLACAĞIZ”

“Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin hep yanlarında olacağız. 

15 Temmuz’da da yine Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber Gazi Meclis’in özel oturumunda beraber olacağız.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da darbe yaşamayan bir kişi yok maalesef. Umut ediyorum, 15 Temmuz 2016’dan sonra dünyaya gelen yurttaşlarımız bir daha böyle acı olay yaşamaz. 

Hainler hak ettikleri cezayı hukuk içinde alacaklar. Bunların pişkince masum rolü oynamalarından kimse etkilenmesin.

Her şey dünyanın gözü önünde oldu. 1 dolara üniformalarını sattılar, ruhlarını sattılar. Şunu dünya alem bilsin, ihanetlerinin bEdelini ödemeyen tek bir FETÖ’cü kalmayana kadar bu mücadele devam edecek. Hiçbir devlet kendisine sadakat göstermeyenlerle çalışmaz. Bu genel kural. Almanya birleştiğinde 500 bin devlet çalışanını kapının önüne koydu. Kendi içinde hainler olduğunu bile bile nasıl ülkeyi yöneteceksiniz?”

OHAL KOMİSYONU NE ZAMAN GÖREVE BAŞLAYACAK?

“Memuriyetten çıkarılanlarla ilgili itiraz yolunu açtık. OHAL’de memuriyetine son verilenler yargıya gidemiyordu. Komisyon, 17 Temmuz itibarıyla çalışmalarına başlıyor. Hazırlıkları bitti, dosya kabul etmeye başlayacak. 7 hakimden oluşuyor, 200’e yakın uzmanla çalışacak.”

Kamupersoneli.net – ANKARA