Gündem

OHAL Sonrası Kamu Personeli İhraçlarının Nasıl Yapılacağı Belli Oldu

Bilindiği gibi 15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL başladı ve 3 aylık dönemler şeklinde uzatıldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin başlaması ile 18 Temmuz’da OHAL’İn kaldırılacağı ifade edildi. 

OHAL’in kaldırılması hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan ı Binali Yıldırım bir açıklama yapmıştı. Meclis Başkanı Binali Yıldırım açıklamalarında “terörle mücadelede” zaaf olmaması için yeni yasal düzenlemeler yapacaklarını vurgulamıştı.

OHAL sonrası için yeni düzenleme Meclis Başkanlığı’na sunuldu. OHAL’in kaldırılmasına ilişkin detaylarda terör örgütleri ile bağlantısı tespit edilen kamu personellerinin kamudan ihraç edilmelerine devam edileceği öne çıkıyor.

Bu konu hakkında detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz… 

KAMUDAN İHRAÇLAR DEVAM EDECEK

Konu ile ilgili olarak Sözcü’nün aktardıklarına göre bu düzenleme önce bilindiği gibi terör örgütleriyle bağlantısı olanlar, kamudan bakanlar kurulunun çıkardığı KHK ile ihraç ediyorlardı. Ancak yeni düzenleme kapsamında 3 yıl boyunca tüm kurumlarda komisyon oluşturulup kamudan ihraçlara gerek görüldüğü halde ihraçlara devam edilebilecek.

Bunun yanı sıra terör örgütüyle bağlantısı bulunursa 3 yıl boyunca Anayasaya mahkemesi, tüm devlet kurumları, hakim ve savcılar da ihraç edebileceklerdir.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA