Gündem

OHAL Komisyonu Değerlendirmeleri Ne Zaman Başlayacak? Başbakan Açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, Habertürk, TRT Haber, NTV, CNN Türk ve A Haber kanallarının ortak yayınında kendisine sorulan soruları yanıtladı ve gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarında taşeron işçilere kadro, TEOG’dan sonra gelecek sistemin yanı sıra OHAL Komisyonu değerlendirme işlemlerine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım’a Kadir Topbaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesi de soruldu. Bunun üzerine Başbakan Binali Yıldırım’ın Kadir Topbaş, OHAL Komisyonu ve terörle mücadele konularındaki açıklamaları şöyle oldu;

KADİR TOPBAŞ’IN İSTİFA ETMESİ

Toplantıdaydım, “Kadir Topbaş istifa etti” diye bilgi geldi ama orada “istifa ettirildim” diye bir şey mi dedi? İstifa ettikten sonra da önce de görüştük. İstifa edeceği konusunda bana bilgi verdi sadece. Yerine ilçe belediye başkanlarından biri gelir muhtemelen. Bu hafta sonunda süre doluyor, perşembe günü (28 Eylül) belediye meclisi seçim yapacak.

TERÖRLE MÜCADELE

Irak’ın kuzeyindeki gelişmelerden dolayı bir kaos olacak, bundan yararlanarak ülke içinde bölücü terör örgütü faaliyetlerini artırabilir. Tedbirlerimizi alıyoruz. 

OHAL KOMİSYONU

İtirazlar 101 bin civarında. Süre de doldu. Kasım itibarıyla dosyaları ele alıp değerlendirecekler. 

Bir Yorum