Gündem

OHAL Komisyonu, İhraç Edilen Personellere İlişkin 'Özel Dosya' İstedi

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi ardından yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) İLE 106 bin 93 kişi kamudan ihraç edildi.

Bin 733 personelin rütbesine el koyuldu, 265 kişinin öğrenciliği sonlandırıldı. KHK’lar ike 2 bin 727 kurum ve kuruluş kapatıldı. Bu işlemlerin tamamı OHAL Komisyonu’nun incelemesine tabi tutuldu.

Kasım Ayı İtibariyle Karara Bağlanmaya Başlayacak

OHAL Komisyonu’na son olarak yapılan başvuru ile birlikte başvurusu sayısı 101 bine ulaştı. KHK’lara ilişkin başvurusu süresi ise 27 Ekim 2017’de son bulacak. Başvuruların sona ermesiyle birlikte ise Kasım ayı itibariyle Komisyon karar almaya başlacak.

Ön İnceleme Yapılacak

OHAL Komisyonu’na yapılan başvurular ön incelemeye alınacak. Komisyonda sözlü ifade verme ya da tanık dinletme isteklerinin bir önemi olmayacak. Komisyonda 7 üye olacak ve karar yeter sayısı 4 olacak.

Yargı Yolu Açılıyor

Görevinden çıkartılan ya da ihraç edilenlerin başvurularının kabülü kararları, Devlet Personel Başkanlığı’na ya da ilgili kurumlara bildirilecek. Komisyonun kararlarına karşı olarak, HSK tarafından belirlenecek Ankara İdare Mahkemelerinde iptal davası açabilme yetkisi olacak. Buna göre, OHAL kapsamında yayımlanan KHK’lara yönelik işlemlere karşı da yargı yolu açılmış olacak.

Özel Dosya İstemi !

Habertürk’ün haberine göre; OHAL Komisyonu, seri kararlar almak için kamu kurumlarından, ihraç edilen personel hakkında bireysel dosya hazırlayarak göndermesini istedi. Dosyalar her personel için ayrı ayrı hazırlanacak. Dosyanın içeriğinde, yürütülen adli ve idari soruşturmalarda ulaşılan tespitler, örgütün herhangi bir haberleşme ağını kullanılıp kullanmadığı, Bank Asya hesabının bulunup bulunmadığı, örgüte ait herhangi bir kuruluşa üyeliğinin olup olmadığına ilişkin bilgiler yer alacak.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA