Gündem

OHAL Komisyonu İtiraz Dosyalarını 20 Farklı Aşamada İnceliyor

OHAL komisyonunun bu zamana kadar sonuçlandırdığı başvuruları 20 farklı süzgeçten geçirdiği açıklandı.

Başvuranlarla alakalı olarak bütün bilgiler ve belgeler kurulmuş olan özel sistemde kayıt altında tutulurken komisyonun söz konusu sistemden de incelemelerini gerçekleştirdiği belirtildi.

İlk aşamaya göre başvuru yapan kişilerin dosyada yer alan Bank Asya başta olmak üzere ByLock, dernek üyelikleri, HTS ve okul kriterlerini inceleme altına alıyor.

Örgüte ait Bank Asya’ya FETÖ’nün talimatı üzerine para yatırılıp yatırılmadığı incelenirken o dönem örgütün uygulamış olduğu taktiksel olaylar ise ayrı tutulmakta.

OHAL Komisyonu örgütün kripto haberleşme programı olan ByLock’u kullandığı netleştirilen kişilerin ise ne kadar kullandıklarını da dikkat edilen bir diğer husus arasında kendine yer buluyor.

HTS kayıtlarında özellikle örgütün tepe isimleri ile bağlantı sağlanıp, sağlanmadığı göz önüne alınırken komisyon tarafından kişilerin hangi derneklere üye oldukları ve ne kadar aidat ödemiş olduğu inceleniyor.

OHAL Komisyonuna başvuru yapan kişilerin çocuklarını örgüt okullarına gönderip, göndermediği araştırılıyor.

Bunların yanı sıra komisyon başvuruların birinci dereceden akrabalarını da incelemeye devam ediyor.

Başvuru dosyasında yer alan iddiaları inceleyen OHAL komisyonu başvuruların reddine veya kabul edilmesinde karar kılıyor.

Göreve iade edilenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi kapsamında en geç görev yaptığı kurumlara 1 hafta içerisinde yazı yazılıyor.

Daha sonra bu kişiler 30 gün içerisinde görevlerine geri dönerken, geriye dönük maaşlarını da alabilme hakkında sahip olabiliyor.

Kamupersoneli.net I ANKARA