Gündem

OHAL Komisyonuna Yapılan 40 Bin Başvurudan 2 Bin 700'ü İade Edildi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) meslekten ihraç edilenlerin yanı sıra kapatılan kurum ve kuruluşlara yönelik olarak değerlendirmelerde bulundu.

Oktay, Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonunun çalışmalarına ilişkili olarak ifadeler kullandı.

Söz konusu Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonuna 125 bin başvuru yapıldığı ifade edilirkem Oktay konuya yönelik olarak;

“Bu başvurulardan 40 bini görüşülerek karara bağlandı. 40 binden 2 bin 700’ü iade edilmiş durumda, 37 bin 300 kişinin başvurusu reddedilmiş” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Oktay açıklamlaarına şu şekilde devam etti;

“Tek bir şey de müdahil olunmadı, işini nasıl yapılacağıyla alakalı bir şey söylenmedi, söylemedik.

İstediğimiz şey şuydu: Sayın Cumhurbaşkanımızın da çok net ifade ettiği şey buydu, hakkaniyetle çalışacaksınız, doğru olanı yapacaksınız, vicdanınızın sesini dinleyeceksiniz.

Unutmayın, verdiğiniz kararlar Türk milleti adına verilen kararlardır. Dolayısıyla bu komisyon çok ciddi şekilde, son derece titiz bir çalışma yürüttüler.

Komisyona 125 bin başvuru oldu bu başvurulardan 40 bini görüşülerek karara bağlandı. 40 binden 2 bin 700’ü iade edilmiş durumda, 37 bin 300 kişinin başvurusu reddedilmiş” dedi.

Kamupersoneli.net