Gündem

OHAL Komisyonuna Yapılan Başvuru Sayısı ve İhraç Sayısı Açıklandı

OHAL Komisyonuna bir ziyaret gerçekleştiren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, yapmış olduğu ziyaretin ardından merak edilen konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. OHAL Komisyonuna yapılan başvuru sayısı ile ihraç sayısına ilişkin bilgiler veren Ömer Serdar komisyonun çalışma sürecine ilişkin de açıklamalarda bulundu. 

OHAL KOMİSYONUNA YAPILAN BAŞVURU SAYISI AÇIKLANDI

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar ve bazı komisyon üyeleri Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonunu ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaretin ardından bir konuşma yapan Ömer Serdar, OHAL Komisyonunun çalışma süreci, çalışmaların geleceği ve komisyona yapılan başvurulara ilişkin detaylar paylaştı. 

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Serdar konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamalarında, olağanüstü işlemlere yoğun bir başvuru olduğunu ifade ederek başvuruların yoğunluğuna dikkat çekti. Bu başvuruların ve komisyonun çalışma sisteminin incelenmesi adına bu ziyaretin gerçekleştirildiğini ifade eden Ömer Serdar çalışmaların önemli olduğunu bildirdi. 

BAŞVURU VE İHRAÇ SAYISI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar yapmış olduğu açıklamalarında ayrıca OHAL Komisyonuna yapılan başvuru ve ihraç sayısına ilişkin bilgi verdi. Konuya ilişkin, “OHAL kapsamında komisyona 10 Ocak 2018 itibarıyla gelen başvuru sayısı 104 bin 398. Toplamda ihraç 108 bin 736” ifadelerini kullanan Ömer Serdar, bugüne kadar yapılan işlemlerin yavaş olmasına vurgu yaptı.

OHAL Komisyonunun yapmış olduğu çalışmaların bundan sonra hız kazanacağını açıklayan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Serdar, ”Bugüne kadar fiziki altyapı ve bilgi toplama süreçleri uzun sürdüğü için. Bundan sonra kurulun çok daha seri karar çıkaracağını düşünüyoruz ve bu şekilde de ifade edildi. Bu konuda kamuoyunun beklemiş olduğu süreç tamamlanmış olacak.” dedi.

Kamupersoneli.net – ANKARA