Gündem

OHAL Komisyonunda 125 Bin Başvuru Nasıl Ele Alındı? Başkan Tanrıkulu Açıkladı

Bilindiği gibi FETÖ’nün 15 Temmuz ihanet girişiminin ardından terör örgütleriyle irtibatlı oldukları gerekçesiyle kamudan ihraç edilenlerin itirazlarını incelemek için OHAL Komisyonu oluşturulmuştu.

Oluşturulan komisyonun çalışma sistemi hakkında detayları okuyucularımızla paylaşıyoruz.17 Temmuz 2017’den itibaren başvuruları almaya başlayan komisyona toplam 125 bin başvuru yapıldı. Komisyondaki 7 üye ve 80’i raportör 250 personelle non-stop görev yapan komisyonun başkanı Salih Tanrıkulu, karar süreci hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. 

OHAL Komisyonu Başkanı Salih Tanrıkulu’nun Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı ve Ankara Haber Müdür Yardımcısı Osman Nuri Cerit ile yaptığı röportajdaki açıklamalarını okuyucularımızla paylaşıyoruz..

30 BİNE YAKIN DOSYA AİHM’DEN

Başkan Tanrıkulu yaptığı açıklamalarında başvurulardan yaklaşık 30 bininin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından yönlendirildiğini belirterek “AİHM, komisyonumuzu iç hukuk yolu kabul etti. Biz her türlü bilgiyi kaynağından topladık. Her türlü bilgi ve belge kayıt altına alındı. 435 bin evrakın tasnif ve arşivleme işlemi tamamlandı. Her bir itiraz dilekçesiyle ilgili olarak tüm hazırlıklar yapıldı. Emniyetten, istihbarattan, mahkemelerden, MASAK’tan tüm verileri sistemimizde topladı.” dedi. Ayrıca Başkan Tanrıkulu açıklamalarının devamında bugüne kadar 36 bin dosyayı inceleyip karara bağladıklarını karara bağlanan itirazlardan 2 bin 300’ü haklı bulunup kabul edildiğini ve 33 bin 700’ünün reddedildiğini vurguladı.

HER HAFTA 1200 DOSYA KARARA BAĞLANIYOR

Başkan Tanrıkulu her hafta 1200 dosyayı karara bağladıklarını ifade ederek kaliteli bir hızlılıkla görev yaptıklarını her dosyayı 20’den fazla kurum ve kuruluştan temin edilen bilgiler üzerinden mercek altına aldıklarını KPSS soruşturmaları, talimatla Bank Asya’da hesap açılması, ByLock kullanıcılığı, adli kovuşturma veya soruşturma gibi kriterlerin bu araştırmalarda önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Birden çok kriterin şüpheye yer bırakmayacak şekilde örtüşüp örtüşmediğine dikkat ediyoruz. Bank Asya konusunda para hareketleri ve tüm verilerin yer aldığı özel bir yazılım oluşturduk. Her şey tek tuşla görülebiliyor.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA