Gündem

OHAL Komisyonuyla Görevine İade Edilenlerin Özlük Hakları Geri Ödenecek!

7 defa uzatılan OHAL 19 Temmuz saat 01:00 itibariyle sona erecek.

OHAL’in kaldırılmasından önce bazı kanunlarda değişiklikler yapılacak.

Milliyet Gazetesi içerisinde yer alan detaylara göre; 20- 30 maddeden oluşacağı belirtilen teklifin ilk başta Terörle mücadele ile Devlet Memurları kanunları olmak üzere farklı kanunlarda değişiklik yapılacağı belirtildi.

Konuyla alakalı olarak parti kaynaklarından alınan detaylarda ise terör örgütleriyle irtibat ve iltisak belirlenenlerin meslekten ihraçlarına, soruşturma ve kovuşturmaların yürütülmesine yönelik yapılan düzenlemeler de yer alan tekliflere göre terörle mücadelede edinilen bilgilerde güvenli bölge oluşturma, geçici sokağa çıkma yasağı getirme. Kentlerde düzenlenecek olan gösteri yürüyüşleri veya etkinlikleri güvenlik gerekçeleriyle iptal edilmesi ile terör faaliyetleri veya aşırıcılık yanlısı fikirlerin propagandası yapıldığı mekanları kapatma gibi uygulamaları içereceği belirtiliyor.

ÖZLÜK HAKLARI (MAAŞLAR V.B)

Yapılacak olan söz konusu düzenleme ile beraber OHAL inceleme komisyonu kararıyla göreve iade edilenlerin özlük haklarıyla alakalı olarak mağduriyetlere son verileceği belirtildi.

Diğer yandan OHAL komisyonu kararıyla kamu görevine iade edilenlerin görevinden çıkarılmış oldukları tarihten yeniden göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye karşılık gelen mali ve sosyal hakların ödenmesiyle alakalı olarak sıkıntı yaşandığı belirtilen parti kaynakları, yapılacak olan düzenlemelerle bu sıkıntıların giderilebileceği ifade ediliyor.

Kamupersoneli.net I ANKARA