Gündem

Okul Çevresinde Boş Bekleyenlere Para Cezası Geliyor

Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt’un yaptığı açıklama şaşırttı. Edirne’de okul çevrelerinde resmi ve sivil ekiplerimiz var diyen Müdür Kurt, bu konuyla alakalı olarak okulla alakası olmayıp, okul çevresinde bış gezen kişilere idari para cezası uygulayacaklarını ifade etti. 

Güvenli Okul Projesi kapsamında okul çevresinde okulla alakası olmayan ve amaçsız şekilde bekleyenlere para cezası vereceklerini ifade etti. İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların güvenliklerine yönelik olarak Türkiye’de bulunan bütün valiliklere genelge gönderildiğini ifade eden Müdür Kurt, güvenli şekilde eğitimin tamamlanmasını hedeflediklerini ifade etti. 

Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt; “Bu kapsam içerisinde biz de ilişkisi olmayan ve okul çevresinde bulunulmasıyla alakalı olarak karar verdik. Bunuda vatandaşlarımıza duyurduk. Halkımızla bizzat paylaştık. Bizim okulların çevrelerinde konuşlandırdığımız sivil ve resmi ekiplerimiz bulunuyor. Tedbirlerimiz var elbette. Bununla alakalı olarak okullarla alakası olmayan kişiler okul çevresinde amaçsız şekilde geziyorsa buna para cezası uygulayacağız. Zaten okula gelen kişiler belli oluyor. Veliyim diyorsa ve okuldaki öğrencinin yakınıyım diyorsa bununda araştırmasını yapacağımızı belirtmek isterim. Teyit edeceğiz. Ama okulla alakası olmayan ve okulçevresinde boş gezen kişilere Kabahatler Kanunu gereğince para cezası vermek zorundayız” dedi. 

Kamupersoneli.net I ANKARA