Okul Kantinlerinde Yeni Dönem Başlıyor

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk okul kantinleri hakkında açıklamalarda bulundu.Erk söz konusu açıklamalarında okul kantinlerinde 'Okul Gıdası' logosu olmayan hiçbir ürünün satılamayacağını belirtti ve buna rağmen kaçak olabilir yani logosu olmayan ürü

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk okul kantinleri hakkında açıklamalarda bulundu. Erk söz konusu açıklamalarında okul kantinlerinde "Okul Gıdası" logosu olmayan hiçbir ürünün satılamayacağını belirtti ve buna rağmen kaçak olabilir yani logosu olmayan ürünün de kantinde satışı arz edilebileceğini orada da gönüllü elçilerinin olacağını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerde satışa sunulacak hazır ambalajlı gıdalarda kullanılacak "Okul Gıdası" logosu uygulamasının çerçevesi ve ayrıntıları, Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, öğrenciler ve ailelerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda ele alındı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'de tebliğ yayımlandı ve 16 Eylül'de yürürlüğe girecek. Bu tebliğe göre okul kantinlerinde artık, Okul Sağlığı Bilim Kurulu tarafından satışı uygun bulunmayan, "Okul Gıdası" logosu verilemeyecek her türlü şekerli, kolalı, gazlı ve aromalı içecekler, kızartmalar, cipsler, tüm çikolata türleri, tüm şeker ve şekerlemeli ürünler, hamurlu şekerli tatlılar, tatlandırıcı katılmış yiyecek ve içecekler, kek ve pasta türleri, gevrek çerezler, kremalı ürünlerin satışı yapılmayacak.

Yayımlanan tebliğ kapsamında okul kantinlerinde, çiğ tüketilen sebzeler, salatalık ve meyveler, doğal kurutulmuş meyve, işlenmemiş kuru yemiş, süt, ayran, peynir, çeşnili ve tahıllı ekmek çeşitleri, yumurta, doğal mineralli su ve şekersiz sakız, taze sıkılmış meyve ve sebze suları, bilim kurullarınca belirlenmiş kriterlerde üretilmiş hazır paketli yiyecek ve içeceklerin satışı yapılabilecek.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme