Gündem

Okullarda Kuru Üzüm Dağıtılacak ( TMO Üzüm Temini ve Dağıtımı için Görevlendirildi)

Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Genel Müdürülüğü; 2016 yılında anaokulu, uygulama sınıfı ve temel eğitim birinci kademe(ilkokul) öğrencilerine kuru meyve tüketimi alışkanlığının kazandırılması ve öğrencilerin yeterli, dengeli beslenmesine katkıda bulunmak üzere kuru üzüm temini ve dağıtımıyla görevlendirildi.


Kuru Üzüm Dağıtımı için Bakanlar Kurulu Tüm Yetkileri Toprak Mahsülleri Ofisi’ne Verdi

Toprak Mahsülleri Ofisi kuru üzüm temini için hizmet almaya, depo kiralamaya ve her türlü malzeme, araç ve gereci kiralamaya satın almaya yetkili kurum oldu.

Kabul Etmeyen Kapsam Dışında Tutulacak

TMO tarafından dağıtılan kuru üzüm tüketimini kabul etmeyen öğrenciler okul idarecileri tarafından söz konusu dağıtım kapsamında tutulacak.  Özel okullar söz konusu dağıtım kadar kuru üzümü temin edeceklerini belirtmeleri durumda velilerin isteği esas alınarak dağıtım kapsamından dışarıda tutulacak.

Elde Kalan Kuru Üzümler Başka Okullara Gönderilecek

Okul tatili, devamsızlık vb durumlarda elde kalan kuru üzümler veli iznine sahip diğer okullarda dağıtılacak. Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararı kararı 8 nisan 2016 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Kararın hükümlerini Hazine Müsteşarlığı’nın bağlı olduğu Bakan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile Milli Eğitim Bakanı Müştereken yürütür.

Kamu haberleri, gündem haberleri , ekonomi haberleri, sınav haberleri ve çok daha fazlası için kamupersoneli.net adresini takip etmeyi sürdürün. Kamupersoneli.net adresinin android cihazlar için geliştirdiği mobil uygulamayı cep telefonunuza indirerek gelişmelerden her yerde haberdar olma imkanına sahipsiniz.

Kamupersoneli.net