Gündem

Okulların açılmasına az bir zaman kala korkutan gelişme! Okulda virüs çıktı 24 öğrenci ve 2 öğretmen karantinada!

Mart ayından beri ülkemizde görülen koronavirüs salgınına ilişkin yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamasında okulların 1’inci sınıflar ve okul öncesi gruplar için 21 Eylül’de yüz yüze olarak açılacağını duyurmuştu. Zonguldak’tan kötü haber geldi. Eğitim gören 8’inci sınıf öğrencisinin test sonucu pozitif çıktı. Bunun üzere 24’ü öğretmen, 2’si öğrenci olmak üzere 26 kişi karantina altına alındı.

14 GÜN KARANTİNADA KALACAKLAR

Kontrol amacıyla yapılan koronavirüs testi pozitif çıkan Zonguldak Merkez Yayla Ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin ailesine de koronavirüs testi yapılmasına karar verildi. Öğrenci evinde tedavi altına alındı. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları filyasyon çalışması sonucunda öğrencinin sınıfındaki 24 öğrenci ve iki öğretmenin de karantina altına alınmasına karar verdi. Toplam 26 kişi evlerinde 14 günlük karantinada kalacaklar.

Okulların açılmasına az bir zaman kala korkutan gelişme! Okulda virüs çıktı 24 öğrenci ve 2 öğretmen karantinada!

ÖĞRENCİNİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, koronavirüs testi pozitif çıkan öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Karantina altındaki öğrencilerle evlerinden uzaktan eğitimi sürdürdüklerini ifade eden Tosun, şöyle dedi:

“Öğrencimizin koronavirüs testinin pozitif çıktığını öğrendik. Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekiplerince okulumuzdaki diğer öğrencilerin 14 gün boyunca evlerinde karantinada bulunmaları tavsiyesinde bulundular. Diğer yandan evlerinde bulunan öğrencilerimiz için uzaktan eğitime devam ediyoruz. Okulumuzda gereken hijyen, sosyal mesafe tedbirleri arttırılmıştır ve diğer öğrencilerde şuan için bir sıkıntı olmadığı bilgisini de aldık. Bu noktada testi pozitif çıkan öğrencimizin sağlık durumunun iyi olduğu ve evinde dinlenmekte olduğu bilgisini de aldık. Öğrencimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”